Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Тестові завдання

Дисципліна „ Інформаційне забезпечення управління

Спеціальність 5.02010501 “Діловодство”

Тема 2.Інформація у процесах управління

Лекція : Характеристика управлінської інформації

1. Якість інформації можна визначити як сукупність властивостей:

а) що не потребують її обов'язкового використання для задоволення певних потреб;

б) що забезпечують її використання для задоволення певних потреб;

в) що забезпечують її використання для задоволення будь-яких потреб;

г) що не пов'язані із задоволенням потреб.

2. До загальних характеристик якості інформації в процесах управ­ління належать:

а) періодичність надходження;

б) спонтанна відповідність;

в) необов'язкова наочність;

г) обов'язкова стислість.

3. Наочність і зрозумілість представлення управлінської інформації необхідне з метою:

а) естетичного сприйняття;

б) ергономічного сприйняття;

в) уникнення помилок в процесі прийняття рішення;

г) відповідності форми представлення суті питання.

4. Цінність управлінської інформації - це комплексний показник її якості:

а) для задоволення потреб системи управління організацією;

б) для задоволення потреб споживачів організації;

в) для задоволення потреб конкурентів організації;

г) для задоволення потреб виробничих підрозділів організації.

5. У вартість інформації необхідно включити:

а) робочий час працівників виробничих підрозділів;

б) фактичні витрати, пов'язані з продажем продукції;

в) фактичні витрати, пов'язані з аналізом ринку;

г) робочий час керівників і підлеглих, витрачений на збирання інформа­ції.

6. Прагматичний аспект оцінки управлінської інформації пов'яза­ний з її цінністю і корисністю для:

а) ефективного управління персоналом;

б) ефективного продажу продукції;

в) ефективного виробничого процесу;

г) прийняття ефективного управлінського рішення.

7. Несвідоме спотворення інформації означає, що дві сторони кому­нікаційного процесу:

а) залежать від фізичних перешкод на шляху передачі інформації;

б) не помічають своїх помилок і сприймають недостовірну інформацію як достовірну;

в) сприймають фонову інформацію як релевантну;

г) фальсифікують інформацію.

8. Інтегрований підхід до поєднання технології менеджменту з су­часними інформаційними технологіями зумовлений тим, що:

а) управління - це процес управління виробництвом;

б) управління - це процес управління персоналом;

в) управління - це процес цілеспрямованого перетворення інформації;

г) управління - це процес використання сучасних інформаційних техно­логій.

9. До причин семантичних бар'єрів в процесі комунікацій належать:

а) різниця в одязі та зовнішньому вигляді;

б) різниця в рівні професійної підготовки;

в) фізичні перешкоди на шляху поширення інформації;

г) свідоме і несвідоме спотворення інформації.

10. Прагматичні властивості інформації виявляються тільки за на­явності:

а) комп'ютерних інформаційних технологій;

б) інформаційної системи;

в) єдності інформації (об'єкта), користувача і цілі управління;

г) певних потреб в інформації.

11. Фальсифікація інформації - це:

а) несвідоме приховування правдивої та подання неправдивої інформа­ції;

б) свідоме приховування неправдивої інформації;

в) свідоме приховування правдивої інформації;

г) свідоме приховування правдивої та подання неправдивої інформації.

12. Прагматична міра інформації визначає:

а) корисність інформації для досягнення користувачем поставленої ці­лі;

б) тезаурус, що враховує в явній формі роль приймача інформації;

в) кількість символів (розрядів) у повідомленні;

г) властивість «інформаційної тари», яка містить інформацію.

13.Інформаційний шум може розглядатися у таких аспектах:

а) як усунення перешкод на шляху розповсюдження інформації;

б) як випадкова перешкода на шляху розповсюдження інформації;

в) як повідомлення, не потрібне суб'єкту;

г) як повідомлення, потрібне суб'єкту.

14. До завдань інформаційних технологій в управлінській діяльності належить:

а) формування альтернативних варіантів рішень;

б) вибір стратегії організації;

в) формування текстової та графічної інформації;

г) визначення особливостей мотивації персоналу.

 


Читайте також:

  1. V. Завдання.
  2. VІ. Підсумки уроку і повідомлення домашнього завдання.
  3. Адаптація персоналу: цілі та завдання. Введення у посаду
  4. Адвокатура в Україні: основні завдання і функції
  5. АКТУАЛЬНI ПРОБЛЕМИ І ЗАВДАННЯ КУРСУ РОЗМIЩЕННЯ ПРОДУКТИВНИХ СИЛ УКРАЇНИ
  6. Актуальність і завдання курсу безпека життєдіяльності. 1.1. Проблема безпеки людини в сучасних умовах.
  7. Аналіз руху грошових коштів у контексті нової фінансової звітності Важливим завданням аналізу фінансового стану підприємства є оцінка руху грошових коштів підприємства.
  8. Аудит, його мета та завдання
  9. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  10. Багатокритерійні завдання і можливі шляхи їхнього рішення.
  11. Безпека життєдіяльності людини – найважливіше завдання людської цивілізації
  12. Бухгалтерська звітність, її значення, завдання і вимоги




Переглядів: 934

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Березня 2013 року, ауд. 519 | Типи конкуренції

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.