МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||||||||||||||||
Застосованих для імітації різних харчових продуктів
Нижче наведено перелік модельних розчинів, що імітують різні харчові продукти.
Тривалість контакту виробів із модельними розчинами τм виявляється в залежності від часу контакту харчових продуктів τп:
τп 10 хв 2 год 2 год – 48 год більше 2 діб τм 2 год 1 доба 3 доби 10 діб
Температурні режими перебування виробів у контакті з модельними розчинами встановлюють у залежності від умов зберігання харчових продуктів: а) харчовий продукт упакований і зберігається за кімнатної температури – вироби заливають модельними розчинами кімнатної температури і витримують за кімнатної температури необхідний час; б) харчовий продукт упакований гарячим і зберігається за кімнатної температури (сюди належать також гарячі напої: молоко, кава, чай тощо) – вироби заливають нагрітими до 80О С модельними розчинами і витримують за кімнатної температури необхідний час. Для одержання певних даних про гігієнічні властивості знову досліджуваних полімерних матеріалів необхідно в практиці санітарно-хімічних досліджень застосовувати сучасні надійні і високочутливі методи аналізу, що дозволяють визначати малі кількості хімічних речовин у воді, модельних середовищах і харчових продуктах. Питання про можливість застосування полімерного матеріалу для виготовлення тари, призначеної для упаковки і зберігання питної води і харчових продуктів, слід вирішувати передусім на основі даних про міграцію з нього мономерів, пластифікаторів, стабілізаторів і інших речовин у повітря та рідкі середовища. Про міграцію хімічних речовин із полімерного матеріалу можна міркувати: 1) за зміною органолептичних властивостей середовища (кольору, прозорості, запаху, смаку); 2) за інтегральними показниками (концентрацією йонів гідрогену – рН середовища, окиснюваністю); 3) за результатами кількісного визначення речовин, які перейшли в харчові продукти або імітуючі їх середовища. При вивченні зміни органолептичних властивостей і визначенні інтегральних показників необхідно забезпечити повну герметичність посуду, в якому одержують витяжку, бо за підвищених температур термостатування (37 °С, 60 °С, 90 °С) можна спостерігати значні розбіжності між паралельними отриманими витяжками, а також невідповідність між витяжками при різних температурах через летючість окремих компонентів пластмас. При настоюванні полімерного матеріалу кількість води (або імітуючого розчину) повинна бути такою, щоб під час досліду між рідиною і притертою пробкою повітряний простір був мінімальним. Питання для самоконтролю 1. Гігієнічні переваги полімерних матеріалів. 2. Хімічні речовини рецептури синтетичних полімерів. 3. Завдання санітарно-хімічного аналізу пластмас. 4. Гігієнічна оцінка пластмас харчового призначення. 5. Характеристика модельних розчинів, що імітують різні харчові продукти.
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||
|