МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Асортимент плодово-ягідних консервівСоки плодові і ягідні. Основою для їхнього готування є культурні і дикоростущі сорти плодів і ягід, винограду. Види соку: натуральний прояснений і непрояснений, купожований прояснений і непрояснений; з цукром чи цукровим сиропом; з м'якоттю. Їх уживають як напої, крім того плодові соки можуть служити напівфабрикатами для виготовлення желе, натуральних сиропів, для виробництва безалкогольної продукції, лікеро-горілчаних виробів. Компоти.Виготовляють із свіжих плодів і ягід, одного чи декількох видів (асорті). Компоти використовуються як десерт. Концентровані соки.Одержують уварюванням натуральних соків з уловлюванням ароматизуючих речовин і поверненням їх у готовий продукт. Варення. Готують з ягід, плодів, уварюють у цукровому сиропі. Сировина може бути свіжою, замороженою чи сульфицованою (з додаванням сірчистої кислоти), причому плоди і ягоди в готовому варенні повинні бути добре просочені цукровим сиропом і рівномірно в ньому розподілені. Джем. Одержують шляхом варіння цілих чи плодів ягід у цукровому чи цукропаточному сиропі, але, на відміну від варення, консистенція сиропу желеподібна, що досягається іноді додаванням желюючих речовин. Ягоди в джемі можуть бути розвареними. Повидло.Готують шляхом уварювання з цукром фруктово-ягідних пюре з додаванням соків чи пектину і харчових кислот. Желе.Це прозора желеподібна маса, отримана шляхом уварювання фруктово-ягідного соку з цукром, чи з додаванням желуючих речовин. Плодово-ягідні пюреподібні продукти.Це плодово-ягідна маса зі свіжих плодів і ягід, простерилізована, розфасована в банки і герметично закупорена, може бути з додаванням і без додавання цукру, зі змістом сухих речовин 7-13%. Фруктові соуси.Наготовлюють з різних протертих з цукром плодів і ягід, уварених до змісту сухих речовин 21-23%. Фруктові приправи.Виготовляють із плодово-ягідного пюре з цукром і додаванням пряностей - гвоздики, кориці й імбиру. Плодово-ягідні сиропи й екстракти.Одержують шляхом уварювання, консервування з сорбіновою кислотою чи десульфіцированого соку. Плоди і ягоди у власному соку.Одержують зі свіжих плодів і ягід, заливають соком того ж виду продукту, стерилізують. Конфітюр. Одержують зі свіжих чи заморожених плодів і ягід, уварюють до желеподібного стану з додаванням пектину, ванілі і харчових кислот. Консервовані плодові заготівлі.Одержують із плодів і ягід, соки плодів і ягід консервують з діоксідом сірки, бензойнокислим натрієм чи сорбіновою кислотою, для подальшої переробки в джем, повидло, екстракт. Цукати. Продукт, отриманий зі свіжих чи заморожених плодів і ягід, сварених у цукровому сиропі, після чого їх підсушують і обсипають дрібним цукровим піском. Читайте також:
|
||||||||
|