МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Сутність роздільного харчуванняМетодика оздоровчого харчування Мішеля Монтиньяка. Мішель Монтиньяк – відомий у світі французький дієтолог, який розробив свою систему нормування та стабільного утримання ваги без виснажливих дієт та голодування. Автор вважає, що повніють не від того, що їдять багато, а від того, що їдять неправильно, тобто невірно. При цьому, харчуватися вірно не означає, що їсти треба несмачно або обмежено. Зазначена методика не є певною дієтою, а є своєрідною методикою харчування, або навіть «дисципліною» харчування. Відповідно до якої утримується баланс ваги. Система М.Монтиньяка має чітке наукове обґрунтування. Основні принципи:
Методика включає два етапи – дві фази: Головні правила у фазі 1: слід відмовитися: 1. від цукру – від небезпечний для здоров»я. Або слід вживати замінник. 2. від хліба звичайного – слід вживати лише грубого помолу. Можна вживати під час сніданку, а на обід та вечерю тоді, коли вживати фрукти, що містять клітчатку. 3. від картоплі – або вживати її з зеленим салатом, який затормошить процес перетворення крохмалу в вуглеводи, а це зменшить кількість виробленої глюкози. 4. від алкоголю – набирається вага. 5. від вживання гірчиці. 6. від шліфованого рису; 7. від міцної кави;
Головні правила відмови у фазі 2 залишаються: 1. від цукру – від небезпечний для здоров»я. Або слід вживати замінник. 2. від хлібу звичайного – слід вживати грубого помолу. Можна вживати під час сніданку, за обідом і вечерею хліб можна їсти тільки з сиром. Слід вживати фрукти, які містять клітчату. 3. від картоплі – або вживати її із зеленим салатом, який затормошить процес перетворення крохмалю в вуглеводи, а це зменшить кількість виробленої глюкози. 4. замінити масло на маргарин або олію. 5. помірно вживати десерти; Їжте полуницю, малину і чорницю. 6. Їжте більше риби і віддавайте перевагу «хорошим» ліпідам, з тим щоб попередити серцево-судинні захворювання. 7. Пийте не жирне молоко. 8. Не пийте алкоголь (червоне сухе вино) на голодний шлунок. 9. Під час їжі пийте воду або вино, але не більше півпляшки в день. Не пийте воду, якщо ви п'єте вино. 10. Поїжте, перш ніж приступити до вина. 11. Не пийте шипучі напої, колу і лимонад. 12. Продовжуйте пити каву без кофеїну, або слаба кава, або чай. 13. поменше пити і пити негазовану воду. Пити не менше 1,5л в день.
Для вивчення ефективності роздільного харчування Говард Хей провів дослідження на 18 особах від 28 до 55 років. Американський лікар розробив дієту проти «великої хвороби Америки» - втоми. Результатом хронічно неправильного харчування є низька працездатність, підвищена чутливість до стресів, дипресії, а також багато соматичних захворювань. На думку Хея, основними причинами у харчуванні є: - надлишкове споживання білків; - надлишкове споживання таких продуктів як білий цукор, білий хліб та ін.; - помилками в комбінованому харчуванні, нехтування законами хімії організму. Не допускається змішування білків та вуглеводів, або слід звести їх до мінімуму. Читайте також:
|
||||||||
|