МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||
Забезпечення раціонального компонування робочих місць в технологічній функціональній зоні, компоновка приміщень цехів.Вимоги до проектування цехів для первинної обробки сировини 1. Розташовуються на І або на ІІ поверсі. 2. Орієнтація по сторонах обрію: північ, п-с, п-з. 3. Освітлення природне. 4. Передбачається зручний зв’язок зі складськими приміщеннями (овочевий цех повинен мати безпосередній зв’язок з коморою овочів) і с цехами по приготуванню кулінарної продукції. 5. Цех повинен мати прямокутну конфігурацію, без виступів та порогів. Оптимальне співвідношення сторін в цеху 1:2. 6. Співвідношення площі вікон до площі підлоги називається коефіцієнтом освітленості, який повинен складати для даної групи приміщень – !/8 або 1/10.
У виробничих приміщеннях обладнання встановлюють у відповідності з технологічними схемами обробки окремих видів продуктів, які відбивають послідовність технологічного процесу і ступінь його механізації. Обладнання встановлюється в технологічні лінії, бажано щоб вони не перетиналися і не мали зворотних потоків. Використовують пристінний та острівний методи розташування обладнання. Принцип розташування технологічного обладнання в цехах по первісній механічній обробці продуктів – лінійний. Найбільш раціональним напрямком технологічного процесу вважається з право на ліва. Компонування технологічних ліній необхідно з врахуванням мінімально припустимих відстаней між окремими одиницями технологічного обладнання, або між обладнанням і стіною. Дані відстані повинні складати в метрах не менше: - між обладнанням і стіною і обладнанням, що розташовано поблизу не менше 0,4м; - між окремими одиницями механічного обладнання -0,7 м; - між центрами машин для очищення картоплі при паралельному встановленні -0,8 м; - між допоміжнім обладнанням (в лінії) – 0,1 м; - між стіною і допоміжнім обладнанням -0,05 м, (біля вікон – 0,2 м ). Ширина виробничих проходів в цехах по первісній механічній обробці сировини приймається: - між лініями допоміжного обладнання при двосторонньому розміщенні робочих місць – не менше 1,3 м, - між лініями допоміжного обладнання при двосторонньому розміщенні робочих місць – не менше 1,0 м. Основні принципи компонування приміщень для механічної обробки сировини в закладах ресторанного господарства надані на рисунках 1-3.
Рисунок 1 – Функціонально-габаритна схема овочевого цеху Умовні позначки: 1. Стіл виробничий СПСМ – 1 2. Стіл для очищення цибулі 3. Стіл для доочищення картоплі СПК 4. Підтоварник ПТ-2 5. Ванна виробнича ВМ-1А 6. Стелаж пересувний СПП 7. Машина для нарізання овочів МРО-50 8. Машина для очищення картоплі МОК 9. Раковина для миття рук
Рисунок 2 – Функціонально-габаритна схема м’ясо-рибного цеху Умовні позначки: Читайте також:
|
|||||||||||
|