МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
||||||||||
Забезпечення раціонального компонування робочих місць в технологічній функціональній зоні, компоновка приміщень цехів.Вимоги до проектування цехів для первинної обробки сировини 1. Розташовуються на І або на ІІ поверсі. 2. Орієнтація по сторонах обрію: північ, п-с, п-з. 3. Освітлення природне. 4. Передбачається зручний зв’язок зі складськими приміщеннями (овочевий цех повинен мати безпосередній зв’язок з коморою овочів) і с цехами по приготуванню кулінарної продукції. 5. Цех повинен мати прямокутну конфігурацію, без виступів та порогів. Оптимальне співвідношення сторін в цеху 1:2. 6. Співвідношення площі вікон до площі підлоги називається коефіцієнтом освітленості, який повинен складати для даної групи приміщень – !/8 або 1/10.
У виробничих приміщеннях обладнання встановлюють у відповідності з технологічними схемами обробки окремих видів продуктів, які відбивають послідовність технологічного процесу і ступінь його механізації. Обладнання встановлюється в технологічні лінії, бажано щоб вони не перетиналися і не мали зворотних потоків. Використовують пристінний та острівний методи розташування обладнання. Принцип розташування технологічного обладнання в цехах по первісній механічній обробці продуктів – лінійний. Найбільш раціональним напрямком технологічного процесу вважається з право на ліва. Компонування технологічних ліній необхідно з врахуванням мінімально припустимих відстаней між окремими одиницями технологічного обладнання, або між обладнанням і стіною. Дані відстані повинні складати в метрах не менше: - між обладнанням і стіною і обладнанням, що розташовано поблизу не менше 0,4м; - між окремими одиницями механічного обладнання -0,7 м; - між центрами машин для очищення картоплі при паралельному встановленні -0,8 м; - між допоміжнім обладнанням (в лінії) – 0,1 м; - між стіною і допоміжнім обладнанням -0,05 м, (біля вікон – 0,2 м ). Ширина виробничих проходів в цехах по первісній механічній обробці сировини приймається: - між лініями допоміжного обладнання при двосторонньому розміщенні робочих місць – не менше 1,3 м, - між лініями допоміжного обладнання при двосторонньому розміщенні робочих місць – не менше 1,0 м. Основні принципи компонування приміщень для механічної обробки сировини в закладах ресторанного господарства надані на рисунках 1-3.
Рисунок 1 – Функціонально-габаритна схема овочевого цеху Умовні позначки: 1. Стіл виробничий СПСМ – 1 2. Стіл для очищення цибулі 3. Стіл для доочищення картоплі СПК 4. Підтоварник ПТ-2 5. Ванна виробнича ВМ-1А 6. Стелаж пересувний СПП 7. Машина для нарізання овочів МРО-50 8. Машина для очищення картоплі МОК 9. Раковина для миття рук
Рисунок 2 – Функціонально-габаритна схема м’ясо-рибного цеху Умовні позначки: Читайте також:
|
|||||||||||
|