Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Розведення чистої культури дріжджів

Молочнокислих бактерій

Розмноження чистих культур

проходить в 4-ій стадії, t на кожній стадії = 50 ± 2oС. на перших двох стадіях молочнокислі бактерії накопичують на солодовому суслі, на насткпних на оцукреній заварці.

10 см3 чистої культури молочнокислих бактерій з пробірки стерильно переносимо в колбу, де міститься 100 см3 стерильного сусла, колбу витримуємо в термостаті 48 годин. Вміст колби 110 см3 переносять в колбу з одним дм3 стерильного сусла, вирощування ведуть за тих же умов. Вирощену на солодовому суслі чисту культуру вносимо в ємкість з 9 кг оцукреної заварки, тривалість накопичення 24 год до набування кислотності 10-12о.

Отриману порцію заквашеної заварки 10 кг переносимо в чан з 90 кг оцукреної заварки (Т) тривалість розмноження 12-14 год до кислотності 12-14о. Отримана чиста культура (100 кг) молочнокислих бактерій є вихідною для накопичення об’єму необхідного для початку виробництва.

 

Починають через 48 годин з початку приготування заквашеної заварки, при t = 30 ± 2oС на всіх 4-х стадіях.

І ст. – тривалість – 48 год.

ІІ ст. – 48 год.

ІІІ ст – 12-15 год.

IV ст. – вміст попередньої ємкості.

10 кг переносимо у чан, куди вже внесено 20 кг оцукреної заварки та 20 кг заквашеної заварки, тривалість 5-6 год. Отримуємо 50 кг маточних дріжджів, їх підйомна сила 20-25 хв, кислотність 8-12о. Маточні дріжджі (50 кг) використовують для виробничого циклу об’єму рідких дріжджів.

Виробничий цикл

1 варіант – приготування рідких дріжджів на заквашених заварках без розведення їх водою.

2 варіант - приготування рідких дріжджів на заквашених заварках з розведенням їх водою.

В першому варіанті заварку готують при співвідношені борошна 1:4 і вологість – 82-83%

В другому при співвідношенні 1:3, вологість – 78-79%

На початок виробничого циклу є 100 кг заквашеної заварки і 50 кг маточних дріжджів.

 

Приготування рідких дріжджів на заквашених заварках без розведення (І варіантом)

100 кг заквашеної заварки переносимо в чан, де містьться 250 кг оцукреної заварки з вологістю 82%, тривалість 14-16 год, t = 50 ± 2oС, кислотність до 12-14о. Через кожні 6-8 годин у закваску вносимо рівну кількість оцукреної заварки. Цю операцію повторюють доти, поки не буде необхідного для виробництва об’єму заквашеної заварки.

50 кг маточних дріжджів переносимо в чан, де міститься 100 кг заквашеної заварки, t = 30 ± 2oС через 5-6 год., до об’єму рідких дріжджів додають рівну кількість охолодженої заквашеної заварки, через кожні 3-4 години цю операцію повторюють. Із чану з готовими дріжджами через кожні 5-4 години відбирають 50% вмісту чану і додають таку саму місткість. Величина відбору повинна бути такою, щоб загальна тривалість перебування маси заварки для молочно-кислих бактерій складала – 14 год, а в чані для розмноження дріжджів – 6-8 год.

 

Приготування дріжджів за ІІ варіантом

Під час накопичення дріжджів рідких, до кількості необхідної для виробництва в чан для приготування рідких дріжджів вносять 50 кг заквашеної заварки, води + 50 кг маточних дріжджів, розмножують і витримують 5-6 годин, t = 30оС.

Відрізняється від попереднього варіанту тим, що поживне середовище, тобто заквашену заварку розводять водою 1:3. Дріжджі приготовлені за І варіантом мають більш стабільну кислотність.

 

 


Читайте також:

  1. VI . Екзаменаційні питання з історії української культури
  2. АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ У ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ
  3. Амстердам, Дельфт — осередки культури Нідерландів
  4. Артефакти культури. Знання, цінності і регулятиви як три основних види смислів культури.
  5. Архаїчні культури на території України. Трипільська культура та її здобутки.
  6. Атрибутивні ознаки і властивості культури
  7. Братства та їх роль в розвитку української культури.
  8. Варни і касти, їх роль у розвитку культури. Поширення буддизму та джайнізму.
  9. Вибір слова – основа культури мовлення
  10. Виникнення культури
  11. Витоки української культури (текст у розробці).
  12. Витоки української культури. Культура Київської Русі.




Переглядів: 915

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Рідкі дріжджі | ВИРОБНИЦТВО ЦУКРУ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.015 сек.