МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Трудомісткість продукції – сума всіх витрат праці на виробництво одиниці продукції на данному підприємстві.Показник трудомісткості має низку переваг порівняно з показником виробітку: 1) він відображає прямий зв'язок між обсягом виробництва та витратами праці; 2) застосування показника трудомісткості дає змогу виявити фактори та резерви зростання продуктивності праці; 3) він дає змогу порівнювати витрати праці на однакові вироби у різних цехах та дільницях підприємства. Трудомісткість буває: · нормативна – сума витрат робочого часу окремого робітника чи бригади на виготовлення одиниці продукції або виконання комплексу робіт; · планова – визначається на основі показників нормативної трудомісткості; · фактична– показує фактичні витрати робочого часу Залежно від складу трудових витрат, що включають у трудомісткість, розрізняють: □ технологічну трудомісткість; □ трудомісткість обслуговування виробництва; □ виробничу трудомісткість; □ трудомісткість управління виробництвом; □ повну трудомісткість. Технологічна трудомісткість (Ттехн) відображає всі витрати праці основних робітників - відрядників та погодинників: Т =Твідр + Тпог Т відр — витрати праці робітників-відрядників, нормо-години; Т пог - витрати праці робітників-погодинників, нормо-години. Трудомісткість обслуговування (Тобсл) включає витрати праці допоміжних робітників, що обслуговують обладнання та робочі місця у виробничих цехах, а також працюють у допоміжних цехах та службах. Виробнича трудомісткість (Т вироб) включає в себе всі витрати праці основних та допоміжних робітників: Т вироб = Т техн + Т обсл Трудомісткість управління (Тупр) відображає витрати праці керівників, спеціалістів, службовців, учнів, працівників охорони підприємства. Повна трудомісткість (Т п) включає в себе витрати праці всіх категорій промислово-виробничого персоналу підприємства: Тп = Т вироб +Т упр Трудомісткість обчислюють як на одиницю, так і на весь випуск продукції підприємства. Рівень продуктивності праці не є сталою величиною. З часом під впливом різноманітних чинників продуктивність праці на підприємстві змінюється. Усю сукупність факторів, що впливають на рівень продуктивності праці, поділяють на дві великі групи: 1) зовнішні - такі, що об’єктивно перебувають за межами впливу підприємства (наприклад, вимоги чинного законодавства в галузі праці, ринкова інфраструктура, макроструктурні зрушення в економіці країни,, забезпеченість країни природними ресурсами тощо); 2) внутрішні- ті, на які підприємство може безпосередньо впливати (наприклад, характер продукції, технологія виробництва, сучасність обладнання, рівень кваліфікації персоналу, забезпеченість та безперебійність постачання всіх видів ресурсів тощо), які в свою чергу поділяються на : I. Матеріально-технічні: 1. комплексна автоматизація і автоматизація виробництва; 2. впровадження прогресивних технологій; 3. поліпшення конструкторських властивостей виробу; 4. підвищення якості сировини і нових конструкторських матеріалів. II . Організаційні фактори: 1. вдосконалення організації праці і виробництва; 2. механізація і організація праці; 3. вдосконалення нормування праці. III . Соціально-економічні фактори: 1. підвищення виробничої кваліфікації; 2. покращення характеру і умов праці; 3. стимули, мотиви і спонукання до трудової діяльності. Під резервами росту продуктивності праці розуміють можливості повнішої реалізації продуктивності праці за рахунок покращення використання всіх факторів її підвищення, тобто це невикористані можливості економії затрат праці, які зявляються внаслідок дії тих чи інших факторів. Резерви росту продуктивності праці бувають: · за сферами виникнення: ü народногосподарські (загальнодержавні); ü регіональні ü галузеві; ü міжгалузеві; ü внутрішньовиробничі. До внутрішньовиробничих резервів належать: § зниження трудомісткості продукції; § поліпшення використання робочого часу; § зміни у структурі кадрів. · За часом використання ü Поточні – можуть бути реалізовані в найближчій час і не потребують значних одноразових витрат; ü Перспективні – потребують перебудови виробництва, впровадження новітніх технологій, додаткових капітальних вкладень, значних строків здійснення робіт Якщо вважати, що показник продуктивності праці - це відношення виробленої продукції до витрат, то продуктивність праці може підвищуватись коли: 1. обсяг продукції підвищився, а витрати знизилися; 2. обсяг продукції підвищився швидше порівняно з витратами (темпи зростання Q більші за темпи зростання Т); 3. обсяг продукції не змінився, а витрати знизилися; 4. обсяг продукції збільшився, а витрати не змінилися; 5. обсяг продукції знизився повільніше, ніж витрати (Q<Т). ІІ. Питання для перевірки виконання домашнього завдання 1. Визначте сутність понять «трудові ресурси», «трудовий колектив», «кадри», «персонал». 2. Наведіть склад та структуру виробничого персоналу. 3. Які ознаки покладено в основу класифікації персоналу підприємства? 4. Що таке кваліфікація працівника? 5. Дайте визначення поняття «продуктивність праці» та розкрийте його економічний зміст. 6. Охарактеризуйте систему показників, за допомогою яких вимірюють продуктивність праці. 7. Які методи використовують для вимірювання продуктивності праці? 8. Як продуктивність праці впливає на ефективність господарсько-фінансової діяльності підприємства? Доведіть ваші твердження. 9. Дайте характеристику факторам, що впливають на продуктивність праці, та визначте характер їх впливу на зміну продуктивності праці.
Тема. Сутність і значення нормування праці Читайте також:
|
||||||||
|