Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ЗМІСТ ТА ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ

План лекції

1. Зміст та завдання дисципліни.

2. Теоретичні основи визначення масової частки вологи та сухих речовин.

3. Методи визначення вологи, їх класифікація та сутність.

4. Особливості методів визначення масової частки сухих речовин в сировині та харчових продуктах.

5. Класифікація та сутність методів визначення сухих речовин у розчинах.

Курс "Технохімічний контроль в технології галузі" передбачає лекційні та лабораторні заняття. Вивчається дисципліна 1 семестр, по закінченню вивчення курсу передбачено іспит. Для закріплення матеріалу передбачено виконання навчально-дослідних лабораторних робіт та проведення колоквіуму. В кінці курсу передбачено підсумкову контрольну роботу.

До колоквіуму та контрольних робіт студент допускається тільки після відпрацювання та захисту всіх лабораторних занять. Всі пропущені лабораторні роботи мають бути відпрацьовані.

Даний лекційний курс передбачає вивчення:

- організації технохімічного контролю на виробництві;

- основних понять про якість сировини та продуктів галузі;

- види контролю якості продукції і основні принципи вибору його методів;

- класифікацію методів аналізу, їх теоретичні основи і обґрунтування з точки зору сучасних положень фундаментальних наук;

- методи аналізу кількісного і якісного складу сировини, готової продукції харчових виробництв;

- арбітражні методи та вимоги Держстандарту України до якості сировини і готової продукції.

Мета викладення дисципліни - дати цілісне уявлення про сукупність правил та певних принципів, які використовуються при визначенні якості харчової сировини, напівфабрикатів та готової продукції. Забезпечити у студентів науковий підхід до реалізації оптимальної системи випробувань і фізико-хімічного контролю певного виробництва харчової промисловості, загальних сучасних методів контролю складу, властивостей та якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів і готової продукції.

Технохімічний контроль виробництва – це технологічний і хімічний контроль якості сировини, готової продукції, напівфабрикатів, технологічного режиму виробництва.

Висока якість продукції досягається тільки при високій якості сировини, при веденні технологічного процесу у відповідності з оптимальним технологічним режимом і оперативному виправленні всіх можливих відхилень від нього. Інформацію про якість сировини і готової продукції, показники технологічного процесу та відхилення їх від оптимальних надає служба технохімконтролю виробництва.

Вірно організований технохімконтроль є найбільш важливою умовою нормальної роботи підприємства.

Технохімічний контроль починається з перевірки якості сировини і напівфабрикатів, які надходять на підприємство, та умов їх зберігання і використання. В процесі виробництва постійно контролюють показники якості сировини і напівфабрикатів на всіх стадіях технологічного процесу, параметри технологічного процесу (температуру, тривалість обробки, вологість напівфабрикатів, кислотність і т.д.), контролюють точність дозування сировини та інших компонентів рецептур.

Служба технохімічного контролю виявляє причини порушень нормального режиму виробництва і приймає участь в розробленні заходів по виправленню виявлених порушень.

 


Читайте також:

  1. V. Завдання.
  2. VII. ТЕСТИ З ДИСЦИПЛІНИ «МІЖНАРОДНА
  3. VІ. Підсумки уроку і повідомлення домашнього завдання.
  4. Адаптація персоналу: цілі та завдання. Введення у посаду
  5. Адвокатура в Україні: основні завдання і функції
  6. АКТУАЛЬНI ПРОБЛЕМИ І ЗАВДАННЯ КУРСУ РОЗМIЩЕННЯ ПРОДУКТИВНИХ СИЛ УКРАЇНИ
  7. Актуальність і завдання курсу безпека життєдіяльності. 1.1. Проблема безпеки людини в сучасних умовах.
  8. Аналіз руху грошових коштів у контексті нової фінансової звітності Важливим завданням аналізу фінансового стану підприємства є оцінка руху грошових коштів підприємства.
  9. Аудит, його мета та завдання
  10. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  11. Багатокритерійні завдання і можливі шляхи їхнього рішення.
  12. Безпека життєдіяльності людини – найважливіше завдання людської цивілізації




Переглядів: 1504

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ЛЕКЦІЯ 1. ВСТУП. МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ МАСОВОЇ ЧАСТКИ ВОЛОГИ І СУХИХ РЕЧОВИН | ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ВИЗНАЧЕННЯ МАСОВОЇ ЧАСТКИ ВОЛОГИ ТА СУХИХ РЕЧОВИН

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.