МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Теорія і практика управління якістю готельних послугУ сучасній теорії і практиці управління якістю готельних послуг виділяють 5 основних етапів: 1. Прийняття рішень щодо переліку послуг, що надаються, і підготовка умов щодо їх надання. 2. Перевірка готовності готелю до надання цих послуг і розподіл організаційної відповідальності. 3. Процес надання послуг. 4. Усунення дефектів і забезпечення зворотного зв'язку з метою внесення в процес надання послуг і контролю за цим змін, що дозволяють уникати виявлених дефектів у майбутньому. 5. Розробка довгострокових планів з якості. Здійснення цих етапів неможливе без взаємодії усіх підрозділів системи управління готелем. Така взаємодія носить назву єдиної системи управління якістю. Це забезпечує системний підхід до управління якістю готельних послуг. Під управлінням якістю послуг розуміють постійний, планомірний, цілеспрямований вплив на всіх рівнях на фактори та умови, що забезпечують надання послуг оптимальної якості і повноцінне їх споживання. Система управління якістю послуг включає функції стратегічного, тактичного та оперативного управління; прийняття рішень, управляючих впливів, аналізу та обліку, інформаційно-контрольної діяльності; управління науково-технічними, виробничими, економічними і соціальними факторами і умовами та ін. Стратегічні функції включають: • прогнозування та аналіз базових показників якості; • визначення напрямків проектних робіт; • аналіз досягнутих результатів якості надання послуг; • аналіз інформації про рекламації; • аналіз інформації про споживчий попит. Тактичні функції: • управління сферою надання послуг; • підтримка на рівні заданих показників якості; • взаємодія з керованими об'єктами і зовнішнім середовищем. Система управління якістю продукції являє собою сукупність управлінських органів і об'єктів управління, заходів, методів і засобів, спрямованих на встановлення, забезпечення і підтримку високого рівня якості послуг. Система управління якістю готельних послуг повинна включати: 1. Завдання керівництва (політика у сфері якості, організація). 2. Систему документації і планування. 3. Документацію вимог і їх здійсненність. 4. Якість під час розробки (планування, компетентність, документація, перевірка, результат, зміни). 5. Якість під час закупівель, зберігання та переміщення ТМР (документація, контроль). 6. Якість під час надання послуг (планування, інструкції, кваліфікація, контроль). 7. Перевірка якості (вхідні перевірки, міжопераційний контроль, остаточний контроль). 8. Коригувальні заходи. 9. Документування якості. 10. Внутрішній контроль за системою підтримки якості в готелі. 11. Навчання персоналу з питань якості послуг. 12. Аналіз якості і систем вжитих заходів. Контрольовані показники якості встановлюються залежно від специфіки послуг. Політика у сфері якості може бути сформульована у вигляді принципу діяльності готелю або довгострокової мети і включати: • поліпшення економічного стану готелю; • розширення ринку послуг; • досягнення світового рівня надання послуг; • орієнтацію на задоволення вимог споживачів з певних регіонів; • освоєння послуг, функціональні можливості яких реалізуються на нових принципах; • поліпшення найважливіших показників якості послуг; • викорінення випадків надання споживачам неякісних послуг; • розвиток сервісу. Контроль якості послуг незалежно від досконалості застосовуваних для цього методик передбачає насамперед відмежування якісних послуг від неякісних. Природно, що якість послуги не підвищується за рахунок вибракування неякісних. Сучасні готелі зосереджують увагу не на виявленні браку, а на його попередженні, на ретельному контролюванні процесу надання послуг і здійснюють свою діяльність відповідно до концепції «регулювання якості». Велику роль у забезпеченні якості послуг відіграють статистичні методи. Метою методів статистичного контролю є виключення випадкових змін якості послуг. Такі зміни викликаються конкретними причинами, які потрібно встановити та усунути. Статистичні методи контролю якості поділяються на: • статистичний контроль за альтернативною ознакою; • вибірковий контроль за характеристиками якості, що варіюють; • систему економічних планів; • плани безперервного вибіркового контролю; • методи статистичного регулювання технологічних процесів надання послуг. Межа між якісними та неякісними послугами називається припустимою часткою браку в обслуговуванні.
Читайте також:
|
||||||||
|