Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Лекція № 1

Вступ

Кондитерських, макаронних

Кондитерських, макаронних

виробів та харчоконцентратів"

 

Одеса - 2011

1. РОЗРОБЛЕНО:

Циклова комісія хімічних дисциплін Одеського технічного коледжу Одеської національної академії харчових технологій.

2. ВИКОНАВЕЦЬ:

викладач фізколоїдної хімії, голова облметодоб’єднання

викладачів хімії Девятьярова Л.І.

 

 

 


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ КОЛЕДЖ

ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Заст. директора з НР

___________В.І.Уманська

“____“___________2011 р.

 

Стислий конспект лекцій

з предмету: “Фізколоїдна хімія”

для студентів денного відділення

за спеціальністю: 5.05170104 "Виробництво хліба,

виробів та харчоконцентратів"

 

Автор: Девятьярова Л.І.

 

РОЗГЛЯНУТО ТА СХВАЛЕНО

Предметною комісією хімічних дисциплін

Протокол №_________________________

Від “___“_____________________20__ р.

Голова комісії _____________ Швець Л.І.

Одеса - 2011

ЗМІСТ

1. Лекція № 1:«Фізична хімія. Загальна характеристика агрегатного становища»....6

2. Лекція № 2:«Газоподібний стан речовини»……………………………………… .. 7

3.Лекція № 3: « Рідкий та твердий стан речовини» …………………………………. 8

4. Лекція № 4: «Основи хімічної термодинаміки»…………………………………... 11

5. Лекція № 5: «Загальна характеристика розчинів»………………………………... 15

6. Лекція № 6:«Теорія розбавлених розчинів. Осмос та дифузія»…………………. 18

7. Лекція № 7:«Закони Рауля. Температура замерзання та кипіння»……………… 19

8. Лекція № 8:«Хімічна кінетика»……………………………………………………. 22

9. Лекція № 9:« Кінетична класифікація хімічних реакцій»……………………….. 26

10. Лекція № 10:«Каталіз та його види»………………………………………………27

11. Лекція № 11:«Електрохімія»………………………………………………………29

12. Лекція № 12:«Гальванічний елемент, електродний потенціал»……………….. 30

13. Лекція № 13:«Закони фарадея. Електроліз»…………………………………….. 33

14. Лекція № 14:« Загальна характеристика дисперсних систем»…………………. 35

15. Лекція № 15:«Сорбційні процеси, адсорбція на межі тверде тіло – газ»……… 37

16. Лекція № 16:«Адсорбція на межі тверде тіло розчин, рідина –рідина»……….. 39

17. Лекція № 17:«Адсорбція електролітів»………………………………………….. 41

18. Лекція № 18:«Отримання та очищення дисперсних систем»………………… 43

19. Лекція № 19:«Молекулярно-кінетичні властивості дисперсних систем»…….. 46

20. Лекція № 20:«Оптичні властивості дисперсних систем»……………………….47

21. Лекція № 21:«Будова міцел золю та гідро золю»……………………………….48

22. Лекція № 22:«Коагуляція»……………………………………………………….. 50

23. Лекція № 23:«ПАР»………………………………………………………………..52

24. Лекція № 24:«Мікрогетерогенні та грубодисперсні системи»………………… 54

25. Лекція № 25:«Піни та аерозолі»………………………………………………….. 56

26. Лекція № 26:«Пасти»……………………………………………………………… 58

27. Лекція № 27:«ВМС та їх розчини»………………………………………………. 59

28. Лекція № 28:«Набрякання полімерів»…………………………………………… 61

Перелік літератури.......................................................................................................... 63

 

 

Сучасний конспект лекцій складено у відношенні з діючою програмою по фізичній та колоїдній хімії для студентів денного та заочного відділення учбових закладів І-ІІ рівнів акредитації.

Курс фізичної та колоїдної хімії визначається після курсу фізики, математики, неорганічної, аналітичної і органічної хімії, тому до конспекту не увійшли, чи приведені дуже коротко розділи цих дисциплін. Докладно викладений матеріал наступних тем: «Агрегатний стан речовин», «Поверхневі явища», «Структуроутворення», «Мікрогетерогенні системи».

Це обумовлено важністю вказаних тем для поняття фізико-хімічних, колоїдно-хімічних основ технологічних процесів харчової промисловості. Багато законів і положень фізичної та колоїдної хімії зображається прикладами із різних харчових галузей.

У зв’язку з більшою різноманітністю технологічних процесів харчових виробництв у конспект увійшли матеріали для спеціалістів кондитерських, хлібобулочних та макаронних виробництв.

Для кращого застосування і розуміння теоретичного матеріалу в деяких розділах приведені приклади, використання теоретичного матеріалу в галузях харчової промисловості. Всі фізичні величини виражені у Міжнародні системі одиниць.

 

 

 

Тема:Фізична хімія, основні розділи, практичне використання, загальна характеристика агрегатного становища.

Мета:Вивчити основні розділи фізичної хімії, навчитися використовувати основні поняття, ознайомитися з загальною характеристикою агрегатного становища.

 


Читайте також:

  1. Вид заняття: лекція
  2. Вид заняття: лекція
  3. Вид заняття: лекція
  4. Вид заняття: лекція
  5. Вид заняття: лекція
  6. Вступна лекція
  7. Вступна лекція 1. Методологічні аспекти технічного регулювання у
  8. Клітинна селекція рослин.
  9. Колекція фонограм з голосами осіб, які анонімно повідомляли про загрозу вибуху
  10. ЛЕКЦІЯ (4): Мануфактурний період світової економіки
  11. Лекція - Геополітика держави на міжнародній арені
  12. Лекція 02.04.2013




Переглядів: 792

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Класифікація фінансових потоків. | Вступ до фізичної хімії, розвиток фізичної хімії.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.037 сек.