Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ПЕРЕДМОВА

ПРОЕКТУВАННЯ МЕХАНІЗОВАНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ

ТВАРИННИЦЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ

ПЕРЕДМОВА

Перехід до ринкових умов господарювання в сільськогосподарському виробництві взагалі, в тому числі й у такій галузі, як тваринництво, вимагає не тільки збільшення обсягу, а й зниження собівартості вироблюваної продукції для підвищення її конкурентоздатності. Основними умовами забезпечення розвитку галузі, поряд із зміцненням кормової бази, є комплексна механізація виробничих процесів, кваліфіковане обслуговування і бережливе використання технічних засобів. Провідна роль у вирішенні питань технічного забезпечення тваринницьких підприємств належить працівникам інженерно-технічної служби. В процесі їх підготовки відповідно до кваліфікаційної характеристики спеціальності студенти повинні, зокрема, оволодіти методами проектування технічного оснащення технологій виробництва продукції рослинництва і тваринництва, які включають розробку прогресивних технологічних процесів, обгрунтування раціональних комплексів (комплектів) машин та обладнання, заходів і режимів їх високоефективного використання тощо.

Мета курсу "Проектування механізованих технологічних процесів тваринницьких підприємств" полягає в тому, щоб студенти систематизували і закріпили знання з питань технології, механізації та екології виробництва продукції тваринництва, охорони праці, організації та економіки, навчилися користуватися навчальною і довідковою літературою, нормативними документами, проектними матеріалами, а також набули навичок щодо використання досягнень науки та передового досвіду при вирішенні конкретних інженерно-технічних завдань.

У процесі освоєння даного курсу студенти відповідно до конкретних виробничих умов і програмних завдань повинні: навчитися проектувати генеральний план тваринницької ферми (комплексу), визначати структуру технологічних процесів, які забезпечать виробництво даного виду продукції тваринництва, розробляти схеми та визначати обсяги робіт стосовно окремих ліній і виробництва в цілому;

ознайомитися з номенклатурою та комплектами машин і обладнання, які використовуються у тваринництві; засвоїти методику та критерії оцінки і вибору раціональної структури, а також визначення кількості засобів механізації" виробничих процесів.

Заключним етапом вивчення дисциплін циклу "Механізація тваринництва" є виконання курсового проекту, а всього навчального процесу при підготовці інженера-механіка сільського господарства — розробка і захист дипломного проекту. При виконанні цих завдань навчальний посібник надасть методичну допомогу. В ньому наведено також необхідний довідковий матеріал.

Розглянуті в посібнику методи проектування систематизовано за принципами узгодження та оптимізації всього комплексу складових технологічного піроцесу, що забезпечує виробництво певної тваринницької продукції. Крім того, посібник містить основи розрахунку виробничих процесів, які можуть бути теоретичною базою для розвитку технології тваринництва.

Посібник підготували: передмову, розділи 2, 3, 5, 14, 15 — професор І. 1. Ревеню; 1, 4 — доцент В. І. Кравчук; 6, 10 — професор В. Д. Роговий спільно з І. І. Ревенком; 7, 8, 9 — професор В. Д. Роговий; 11, 13 — доцент В. М. Манько; 12 — доцент М. М. Чос.

Автори висловлюють щиру подяку ВАТ "НДІферммаш" за сприяння у виданні посібника.

 


Читайте також:

  1. І.Передмова
  2. Передмова
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. ПЕРЕДМОВА
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. ПЕРЕДМОВА
  9. Передмова
  10. ПЕРЕДМОВА
  11. ПЕРЕДМОВА
  12. ПЕРЕДМОВА




Переглядів: 651

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | ВИХІДНІ ДАНІ ДЛЯ ПРОЕКТУВАННЯ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.