Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ВИЗНАЧЕННЯ ПЛОЩІ КОРМОЦЕХУ

Виходячи з виробничих, санітарних і протипожежних вимог, кормоцех поділяють на виробничії та допоміжні приміщення. У виробничих приміщеннях розміщують машини й обладнання технологічних ліній. При цьому необхідно забезпечувати найкоротші шляхи переміщення кормів із найменшою кількістю перевалочних операцій; максимальне скорочення комунікаційних мереж (водо-, паропровідних, каналізаційних, електричних); зручність для обслуговування і ремонту обладнання при найменших експлуатаційних витратах; дотримання всіх норм охорони праці та протипожежних вимог.

Площу кормоцеху можна визначити за одним із трьох методів.

При розрахунковому методі з урахуванням площі всіх складових приміщень загальна площа кормоцеху F становить:

F=F1+F2+F3+F4+F5 (3.17)

де F1 — площа, яку займають машини та обладнання, м2; F2 — площа, необхідна для роботи обслуговуючого персоналу, м2; F3 — площа між машинами, а також проходів,м2; F4 — площа допоміжних приміщень, м2; F5 — площа сховищ для кормів, м2.

Сумарна площа машин та 'обладнання:

F1 = (3.18)

де — площа в плані, яку займає і-та машина, м2; пмкількість марок машин у кормоцеху.

Площу F2 обчислюють залежно від кількості робітників nр , що одночасно працюють у кормоцеху:

F2= , (3.19)

де — необхідна площа для одного робітника кормоцеху, = 4—5 м2; пр — кількість робітників».

Площу F3 визначають за такими нормами: ширина основних проходів повинна бути не медале 1,2—1,5 м, а проходів у допоміжні приміщення — 11,0 м; проходи між машинами — 1,5 м, а відстань від машин до стінок — 0,5—0,7 м. Площу F4 -приймають із таких розрахунків: кімната відпочинку 15—20 м2; душова 5—7 м2; лабораторія 7—10 м2. Площа F5 зумовлюється розмірами місткостей для нагромадження кормів.

 

За методом коефіцієнтів можна визначати лише площу виробничих приміщень Fв:

 
 

Fв=F1+F2+F3= (3.20)

де К3 — коефіцієнт зайнятості виробничої площі машинами та обладнанням, К3 = 0,3—0,4.

Метод моделювання застосовують при виборі варіантів розміщення машин й обладнання на плані кормоцеху. Для цього в масштабі (наприклад, 1:100 або 1:200) виготовляють плоскі моделі, подібні до горизонтальних проекцій машин. Ці моделі розставляють на міліметровому папері відповідно до прийнятої схеми технологічного процесу кормоцеху. Потім із дотриманням нормативних відстаней наносять лінії стін,

Рис. 3.5. Схема розміщення машин та обладнання кормоцеху неперервної дій

1, 2 — живильники-дозатори грубих кормів та силосу; 3 — живильник-дозатор жому: 4, 6 — збірні стрічково-планчасті конвеєри; 5 - дозатор соковитих кормів; 7 — розвантажувальний транспортер; 8 - подрібнювал-змішувач; 9 — гвинтовий конвеєр; 10 - бункер-дозатор концентрованих кормів; 11 — установка для приготування поживних розчинів; 12 — бункер-живильник коренебульбоплодів 13 — мийка-подрібінювач коренебульбоплодів; 14 —пульт керування

розміри плану кормоцеху, які й визначають (форму та (рис. 3.4, 3.5).

Висота Н виробничих приміщень кормоцеху залежить від розмірів машин та обладнання і повинна бути не менше 3,5 м від підлоги до стелі, що відповідає вимогам санітарних норм, У такому рази об'єм приміщеншя кормоцеху Vп, м3, буде дорівнювати:

Vп =F*H (3.21)

 


Читайте також:

  1. CMM. Визначення моделі зрілості.
  2. I визначення впливу окремих факторів
  3. II. Визначення мети запровадження конкретної ВЕЗ з ураху­ванням її виду.
  4. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  5. Ocнoвнi визначення здоров'я
  6. S Визначення оптимального темпу роботи з урахуванням динаміки наростання втоми.
  7. А. Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження.
  8. Алгебраїчний спосіб визначення точки беззбитковості
  9. Алгоритм визначення проекцій точок на поверхнях обертання
  10. Алгоритм побудови калібрувального графіка для визначення загального білка сироватки крові
  11. Алгоритм побудови калібрувального графіка для визначення загального білка сироватки крові
  12. Аналіз існуючих виробів та визначення завдань проекту




Переглядів: 773

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Розрахунки потрібної кількості машин та обладнання кормоцеху | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.