МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
ДІЛОВА ЧАСТИНАНе так давно етикет диктував, що справи можуть обговорюватися не раніше, ніж буде замовлена кава/чай. У сучасному швидкісному діловому світі працює інший принцип: під час ланчу період перед замовленням їжі заповнюється, як правило, не формальною бесідою. Після того, як страви замовлені, починається обговорення ділових питань, яке бажано закінчити до подавання їжі. Таким чином ви зможете повною мірою отримати насолоду від страв. Очевидно, що вибір підходящого часу для обговорення бізнесу в кожному конкретному випадку робиться не тільки залежно від існуючих норм та правил. Насамперед цей час визначається, виходячи з практичні точки зору, з урахуванням того, скільки саме часу присутні можуть (і бажають) відвести на неформальну бесіду і коли саме їм зручно обговорювати ділові питання. · Під час неформальної бесіди на діловому ланчі уникайте тем, які можуть викликати протиріччя серед присутніх та порушити спокійну дружню атмосферу. Хоча питання політики, соціального життя та багато інших, що сприймаються людьми зі значною емоційністю, і не визнаються нині повністю недопустимими, неприйнятними для неформальної бесіди, обговорюючи їх, ви ризикуєте погіршити настрій або ж просто роздратувати вашого ділового партнера, що, безумовно, зменшить успіх вашої зустрічі або ж зовсім зведе її нанівець. Уникайте також обговорення усього неапетитного та неприємного, як хвороби, перебування у лікарні і т. ін., — ці теми особливо відбивають у людей бажання їсти. Використайте час неформальної бесіди для встановлення, розвитку стосунків з вашим гостем/гостями. Ваші зауваження мають бути приємними та "смачними". (Докладніше про ведення неформальної бесіди див. розд. З "Вміння спілкуватися": "Неформальна бесіда: вміння слухати та говорити".) · Як правило, ділову розмову починає господар. Однак якщо господар занурився в обговорення спортивних змагань, свого хобі або подій студентського життя, гість може відчути, що йому необхідно взяти ініціативу у свої руки. Перед тим, як змінити тему, впевніться, що господар до кінця розповів конкретну історію. Спробуйте сказати щось подібне: " Цікава історія. Я також палкий прихильник цього спортивного клубу. Зараз же мені дуже хотілося б почути Вашу думку щодо останнього контракту". · Розмовляючи, сидіть прямо, спокійно, не метушіться. Правило, яке не дозволяє класти лікті на стіл, поширюється лише на сам процес їжі. У той час, коли ви не тримаєте у руках прибор, абсолютно допустимо поставити лікті на стіл. Насправді така поза — лікті на столі, долоні складені разом, голова і плечі нахилені трохи вперед — демонструє вашу напружену увагу до того, що говориться вашим партнером. Не відволікайтеся від розмови на споглядання інших присутніх у залі, виду за вікном. Також не забудьте вимкнути ваш телефон у той момент, коли ви прийшли до ресторану, і увімкніть його тільки після закінчення ланчу. Винятком можуть бути тільки надзвичайні ситуації (хвороба, непередбачені ускладнення і т. ін.). · Якщо вам протягом ланчу необхідно розглянути певні ділові матеріали, стіл з суцільним сидінням навколо нього (кабінка) є кращим вибором, ніж звичайний стіл. У такому випадку присутні можуть покласти свої папери та портфелі/папки поруч із собою, а не на сусідній/додатковий стілець чи на стіл. Якщо вам у ході бесіди необхідно робити записи, найзручніше мати для цього невеликий записничок, що легко вміщається у руках і який після завершення дискусії можна швидко заховати. У тому випадку, коли необхідно розкласти робочі матеріали на столі, дочекайтеся, поки не буде прибраний увесь посуд: їсти і читати або писати — важко і неефективно, до того ж документи, над якими ви, очевидно, працювали не п'ять хвилин, можуть бути забруднені або ж взагалі зіпсовані їжею чи краплями від напоїв. Уникайте використання мобільного телефону за столом, а також не ставте на нього персональний комп'ютер: ресторан — не ваш офіс. Якщо вам під час ланчу необхідно використовувати електронні засоби зв'язку, організуйте зустріч у залі засідань. · Обговорюючи справи, не підвищуйте голос, намагайтеся говорити тихо, щоб вашу розмову не могли почути відвідувачі за сусідніми столами, а також офіціанти. · Будьте готові віддати обговоренню ділових питань стільки часу" скільки необхідно. Тому не плануйте для себе ніяких важливих справ близько до того часу, коли ви очікуєте закінчення ланчу (якщо тільки ви чітко не визначили його тривалість, домовляючись про зустріч). Читайте також:
|
||||||||
|