Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Методичні вказівки

1. Визначити якість прополісу:

- зовнішній вигляд – дрібний або грудки;

- колір – коричневий, зелений, бурий, темно-коричневий, темно-зелений;

- запах – своєрідний, смолистий, приємний, ароматний, з ароматом різних рослин;

- смак – гіркувато-приємний, дещо пекучий;

- структура – щільна, на зломі неоднорідна;

- консистенція – в’язка, клейка, за температури 20-40 0С, тверда за температури 15 0С і нижче.

2. Визначити фальсифікацію прополісу.

200 г дрібного прополісу поміщають в колбу на 250 мл, додають 5 мл спирту-ректифікату, витримують протягом однієї години і ще додають 100 мл дистильованої води. Добре перемішують. Розчин фільтрують. Відливають 10 мл фільтрату і розбавляють з 90 мл води. Піпеткою відбирають 2 мл розбавленого розчину, переносять в хімічну склянку, додають 1 мл 20% сірчаної кислоти і перемішують протягом хвилини. Далі в розчин вносять 1 краплю 0,1 н розчину марганцевокислого калію. По секундоміру підраховують час зникнення рожевого кольору.

 

Завдання для самостійної роботи

Надайте характеристику органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних показників прополісу.

Контрольні запитання

1. Яка природа походження прополісу?

2. Назвіть хімічний склад прополісу?

3. Яке значення має прополіс для бджіл?

4. Які складні частини прополісу мають особливу цінність?

5. Надайте фізико-хімічну характеристику прополісу.

6. Вкажіть органолептичну характеристику прополісу.

7. Назвіть способи отримання прополісу.

8. Скільки можна отримати прополісу від однієї бджолиної сім’ї?

9. Як зберігати прополіс?

10. Коли бджоли збирають прополіс?

11. Як збільшити кількість прополісу?

12. В яких розчинах можна розчинити прополіс?

13. Який колір має прополіс?

14. Який запах має прополіс?

Тема 17. Хвороби бджіл

Вид занять: Лабораторна робота

Мета занять: Навчитися визначати ураженість бджіл нозематозом, варроатозом і знати заходи боротьбі з ними.

Обладнання і матеріали: мікроскопи, ступка з маточкою, дистильована вода, пінцети, предметні і покривні скельця, гладкі піпетки, стільники з ураженим розплодом, дорослі, хворі на нозематоз бджоли, кліщі Варроа Якобсоні.


Читайте також:

  1. I. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. II. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  3. V. ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЇХ ВИКОНАННЯ
  4. VIІ. Короткі методичні вказівки до роботи студентів на практичному занятті
  5. В ході аудиту фінансової звітності аудитором застосовуються методичні прийоми документального та фактичного контролю.
  6. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ
  7. Вказівки до виконання контрольної роботи
  8. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  9. Вказівки до виконання контрольної роботи
  10. Вказівки до виконання контрольної роботи ( РГР ).
  11. Вказівки до виконання контрольної роботи ( РГР ).
  12. Вказівки до компоновки міжповерхового Перекриття




Переглядів: 412

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема 16. Технологія виробництва і визначення якості прополісу | Теоретичні підстави

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.015 сек.