Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Практичне заняття № 6. Визначення цін, прибутку, рентабельності.

Варіант 1.

Тести.

1) Ціни, які використовуються для визначення розрахункової вартості нового будівництва, реконструкції будівель та споруд, є:

а) оптовими;

б) роздрібними;

в) кошторисними;

г) тарифами.

 

2) До складу виробничої собівартості включаються:

а) технологічна собівартість; вартість напівфабрикатів та послуг інших підрозділів; витрати на покупні комплектуючі вироби; загальновиробничі витрати; позавиробничі витрати;

б) витрати на покупні комплектуючі вироби, вартість напівфабрикатів та послуг інших підрозділів; технологічну собівартість; інші цільові витрати; загальновиробничі витрати;

в) технологічну собівартість; загальновиробничі витрати; витрати на технічне обслуговування та ремонт обладнання, інші цільові витрати.

 

3) Рентабельність продукції може бути визначена за формулою:

Цопт. – Спов.

а) Рпрод. = ————— · 100 (%);

Спов.

 

Пзаг.

б) Рпрод. = ———— · 100 (%);

Спов.

 

Пвід реал. прод.

в) Рпрод. = ————— · 100 (%)

Спов.

4) Витрати виробництва можуть класифікуватися за такими елементами:

а) відрахування на соціальні заходи, матеріальні витрати, інші витрати, амортизація основних фондів, витрати на оплату праці;

б) матеріальні витрати, основна заробітна плата, додаткова заробітна плата, амортизація основних фондів, інші витрати;

в) відрахування на соціальні заходи, управлінські витрати, амортизація основних фондів, матеріальні витрати, інші витрати.

 

5) Різниця між виручкою та витратами у собівартості реалізованої продукції є:

а) доходом від реалізації продукції;

б) прибутком від реалізації продукції;

в) показником рентабельності реалізованої продукції.

Задача № 1.

Для виготовлення одиниці продукції необхідна заготовка масою 2,2кг. Чиста вага виробу 1,9кг. Ціна заготовки складає 80грн. Ціна зворотних відходів складає 870грн. за тону. Основна заробітна плата по усіх операціях складає 44грн., додаткова зарплата 12% від основної зарплати, відрахування на соціальні потреби 39% від витрат на оплату праці, витрати на утримання та експлуатацію устаткування 120%, загальновиробничі витрати 80%, загальногосподарські витрати 60% від зарплати. Позавиробничі витрати складають 0,8% від виробничої собівартості. Визначити повну собівартість виготовленого виробу.

 

Задача № 2.

Собівартість виробу складає 6000грн., рентабельність – 15%, збутова націнка 12%. Визначити відпускну ціну підприємства та ціну зі збутовою націнкою.

 

Задача № 3.

Продукція реалізується за ціною 10500грн. Повна собівартість одиниці продукції становить 8400грн. випуск товарної продукції за місяць становить 1200 одиниць. Залишки нереалізованої продукції на початку місяця становили 80 одиниць, на кінець місяця – 30 одиниць. Визначити рентабельність продукції та прибуток від реалізації продукції.

 

Задача № 4.

Визначити оптову ціну підприємства та рентабельність виробу на кожному підприємстві, що випускають однакову продукцію, якщо середня рентабельність виробу у галузі становить 18%. Решта даних наведені у таблиці:

Показники
Повна собівартість виробу, грн. Річна програма, тис шт./рік 1,5 5,2 11,0 12,6

 



Читайте також:

  1. I визначення впливу окремих факторів
  2. II. Визначення мети запровадження конкретної ВЕЗ з ураху­ванням її виду.
  3. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  4. II. Основна частина ЗАНЯТТЯ
  5. IV ПІДСУМОК ЗАНЯТТЯ.
  6. Ocнoвнi визначення здоров'я
  7. VІ. План та організаційна структура заняття
  8. Алгебраїчний спосіб визначення точки беззбитковості
  9. Алергія та анафілаксія, їх практичне значення .
  10. Аналіз показників рентабельності.
  11. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  12. Аналіз стратегічних альтернатив та визначення оптимальної стратегії формування фінансових ресурсів




Переглядів: 674

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Чинники впливу на величину прибутку. | Практичне заняття № 6. Визначення цін, прибутку, рентабельності.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.013 сек.