Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Практичне заняття № 6. Визначення цін, прибутку, рентабельності.

Варіант 2.

Тести.

1) Непрямі витрати виробництва:

а) безпосередньо пов’язані з технологічним процесом виробництва і можуть бути віднесені на собівартість конкретного виду продукції;

б) знаходяться у залежності від обсягу виробництва продукції;

в) пов’язані з виробництвом усієї продукції в цілому та розподіляються між собівартістю окремих видів продукції на основі спеціальних розрахунків.

 

2) Валовий прибуток підприємства – це:

а) сума прибутків (збитків) від реалізації продукції (робіт, послуг), майна, інших матеріальних цінностей, позареалізаційних операцій;

б) різниця між виручкою від реалізації продукції (робіт, послуг) та витратами на її виробництво та реалізацію;

в) частина виручки від реалізації продукції, що залишається у підприємства після відшкодування витрат по виробництву та реалізації продукції та сплати податків.

 

3) Залежно від ступеню державного регулювання розрізняють такі види цін:

а) фіксовані, регульовані, вільні;

б) вільні, контрактні, фіксовані;

в) фіксовані, закупівельні, регульовані.

 

4) Ціни, за якими сільськогосподарські виробники реалізують свою продукцію переробним підприємствам, є:

а) оптовими;

б) роздрібними;

в) закупівельними;

г) тарифами.

 

5) Рентабельність окремого виду продукції може бути визначена за формулою:

Цопт. – Спов.

а) Рпрод. = ————— · 100 (%);

Спов.

 

Пзаг.

б) Рпрод. = ———— · 100 (%);

Спов.

 

Пвід реал. прод.

в) Рпрод. = ————— · 100 (%)

Спов.

 

 

Задача № 1.

Виробнича собівартість виробу складає 5000грн. витрати по реалізації на рік склали 49600грн. прибуток запланований у розмірі 12% до повної собівартості. Річний план реалізації виробів 1000шт. Визначити планову оптову ціну верстата.

 

Задача № 2.

Визначити роздрібну ціну виробу, якщо відомо, що виробнича собівартість виробу складає 138грн, поза виробничі витрати – 0,8% від виробничої собівартості, планова рентабельність 14%, націнка збутової організації – 18%.

 

Задача № 3.

Маса заготовки складає 8,5кг, чиста вага виробу – 7,8кг. Ціна матеріалу заготовки 21000грн./т, ціна відходів 670грн./т. Заробітна плата по усіх операціях по обробці деталі складає 16грн. Відрахування на соціальні заходи 39,6% від заробітної плати, витрати на утримання та експлуатацію устаткування 140%, загальновиробничі витрати 90%, загальногосподарські витрати 70% від зарплати. Позавиробничі витрати складають 0,6% від виробничої собівартості. Визначити повну собівартість виготовленого виробу.

 

Задача № 4.

Визначити обсяг прибутку від реалізації продукції, рентабельність продукції та окремих виробів за наведеними даними:

Назва продукції Обсяг реалізації, тис. шт. Повна собівартість одиниці продукції, грн. Оптова ціна одиниці продукції, грн.
А Б В Г 8,5

 



Читайте також:

  1. I визначення впливу окремих факторів
  2. II. Визначення мети запровадження конкретної ВЕЗ з ураху­ванням її виду.
  3. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  4. II. Основна частина ЗАНЯТТЯ
  5. IV ПІДСУМОК ЗАНЯТТЯ.
  6. Ocнoвнi визначення здоров'я
  7. VІ. План та організаційна структура заняття
  8. Алгебраїчний спосіб визначення точки беззбитковості
  9. Алергія та анафілаксія, їх практичне значення .
  10. Аналіз показників рентабельності.
  11. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  12. Аналіз стратегічних альтернатив та визначення оптимальної стратегії формування фінансових ресурсів




Переглядів: 523

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Практичне заняття № 6. Визначення цін, прибутку, рентабельності. | Сутність ефекту та ефективності.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.012 сек.