Рис.10.2. Автоматична універсальна панірувальна машина EconoCrumb.
Машина працює з любим видом панірувальної сировини, забезпечуючи повторне використання панірувальної суміші.
4. Машини для виготовлення вареників та пельменів.
Для виготовлення пельменів та вареників, а також пряників з різними начинками (картоплею, м’ясом, капустою, фруктово-ягідними фаршами) використовують варенично-пельменні машини та пельменні автомати (рис.10.3, рис.10.4).
Продуктивність тісторозкатувальної машини визначається за формулою:
(10.1)
де Fo – площа щілини між розкатувальними валками, м2;
υо- швидкість руху стрічки тіста; м2/с;
ρ – щільність тіста, кг/м3;
φ- коефіцієнт завантаження щілини (0,6…0,8)
Продуктивність котлетоформувальної машини визначається за формулою:
(10.2)
де n- число обертів формувального столу, хв.-1;
z- кількість виробів вироблених за один оберт столу, шт.