МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Методи оцінки якості продукціїМетоди оцінки якості продукції поділяються в залежності від способу одержання інформації на об'єктивний (вимірювальний і реєстраційний), органолептичний і розрахунковий. Вимірювальний метод— передбачає використання при оцінці якості продукції технічних засобів контролю. Реєстраційний метод ґрунтується на спостереженні і підрахунку кількості предметів, випадків. Органолептичний метод передбачає аналіз сприймань органами чуття людини споживчих властивостей товару. Розрахунковий метод використовується при визначенні показників якості новостворених виробів. В залежності від джерел інформації методи оцінки якості поділяються на: - традиційний (оцінка якості продукції в спеціалізованих підрозділах); - експертний (використовується для оцінки естетичних показників якості); - соціальний (ґрунтується на визначенні якості продукції на основі вивчення думки споживачів про неї). В окрему групу виділяються статистичні методи оцінки якості продукції, які грунтуються на використанні методів математичної статистики і мають вибірковий характер.
3. Управління якістю продукції Система управління якістю продукції має багаторівневий і багато аспектний (комплексний) характер. Вона охоплює галузь, об’єднання, підприємство, цех і забезпечує єдність і взаємозв’язок технічного, організаційного, економічного, соціального і правового аспектів. Управління охоплює основні елементи виробництва, які впливають на якість продукції: засоби праці, предмети праці, саму працю. На підприємстві система управління якістю продукції є організаційною структурою, яка чітко розподіляє відповідальність, процедури, процеси і ресурси, необхідні для управління якістю. Досягнення конкурентного рівня вітчизняної продукції сьогодні неможливе без застосування стандартів iso серія 9000, в яких відображений міжнародний досвід управління якістю продукції на підприємстві. У відповідності з цими стандартами життєвий цикл самої продукції визначається як петля якості і складається з 11 етапів:
Сучасна стратегія управління якістю продукції повинна характеризуватись такими основними моментами: - якість повинна бути орієнтована на задоволення потреб споживачів, а не виробників; - забезпечення якості слід розуміти не як технічну функцію, виконувану певним підрозділом, а як систематичний процес, який пронизує всю організаційну структуру фірми; - питання якості не слід розглядати лише в рамках виробничого циклу, а й в процесі маркетингу, розробок, конструювання, після продажного обслуговування продукції; - підвищення якості продукції вимагає застосування нових технологій виробництва, починаючи з автоматизацій процесів проектування і завершуючи автоматичними вимірювання в процесі контролю якості; - підвищення якості можна досягти лише зацікавленою участю працівників підприємства і відповідною його організаційною структурою.
Читайте також:
|
||||||||
|