Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Вміст в латексі полімерної фази

 

Концентрація полімеру більшості товарних синтетичних латексів лежить в межах 40…60%.

Для багатьох призначень низька концентрація полімеру в латексі, і як наслідок низька в’язкість латексу, призводить до технологічних ускладнень при переробці: осідання інгредієнтів латексних композицій, нестабільність піни при виробництві піногуми, необхідність збільшення кількості шарів при нанесенні покриття і т. д. Крім того, транспортування та зберігання латексів з низькою концентрацією полімеру економічно невигідне. З іншого боку, збільшення концентрації полімеру в синтетичних латексах більше 50%, як правило, пов’язано з стрибкоподібним зростанням в’язкості (рис. 1.3., крива 1), що призводить до отримання пастоподібного продукту, переробка якого стає неможливою. Для отримання синтетичних латексів з вмістом полімеру 58…66% (рис. 1.3., крива 2) застосовують спеціальні технологічні прийоми, що забезпечують отримання латексу з крупними розмірами часток та високою полідисперсністю (агломерація часток заморожуванням, агломерація під механічним впливом, дрібне введення мономерів)[3, с.99…104].

В синтетичних латексах вміст полімеру, як правило, не перевищує 58…60%. Не дивлячись на відносно великі розміри часток синтетичних латексів, концентрування їх до більш високої концентрації полімеру викликає значні складності через високий вміст емульгатора та пов’язані з цим високою в’язкістю та підвищеним піноутворенням.

Вміст полімеру в товарних натуральних латексах залежить від методу концентрування, але зазвичай лежить в межах 58…66%.

Рис.1.3. Залежність в’язкості від вмісту сухої речовини латексів з різним середнім розміром частинок:1-100нм; 2-350нм

 

На базі даних про фундаментальні характеристики латексів (розділи 1.1.1. … 1.1.5.) нижче приводяться дані про можливі шляхи направленого регулювання найважливіших в практичному відношенні колоїдних властивостей латексу, деякі технологічні властивості латексу при їх переробці.


Читайте також:

  1. Адгезиви на основі латексів у взуттєвій промисловості
  2. Азоновмістні органічні сполуки.
  3. Введення даних до клітинок і редагування їх вмісту.
  4. ВИДИ НАВІЮВАНЬ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ЇХ ВМІСТУ
  5. Визначення вмісту вологи і сухих речовин.
  6. Визначення вмісту загального та білкового азоту за методом Кьєльдаля
  7. Визначення вмісту калій перманганату в розчині.
  8. Властивості та особливості полімерної фази в латексі
  9. Вміст водяної пари в атмосфері.
  10. Вміст жирів у харчових продуктах
  11. Вміст незамінних амінокислот у їжі




Переглядів: 590

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Властивості та особливості полімерної фази в латексі | Стійкість латексів та способи її регулювання

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.