· Аргінін міститься у насінні гарбуза, свинині, яловичині, арахісі, кунжуті, йогурті, швейцарському сирі;
· Валін міститься у зернових, м'ясі, грибах, молочних продуктах, арахісі, сої;
· Гістидин міститься у тунці, лососі, свинячій вирізці, яловичому філе, курячих грудках, соєвих бобах, арахісі, сочевиці;
· Ізолейцин міститься у мигдалі, кеш'ю, курячому м'ясі, турецькому горосі (нут), яйцях, рибі, сочевиці, печінці, м'ясі, житі, у більшості насіння, сої;
· Лейцин міститься у м'ясі, рибі, бурому рисі, сочевиці, горіхах, більшості насіння;
· Лізин міститься у рибі, м'ясі, молочних продуктах, пшениці, горіхах;
· Метіонін міститься у молоці, м'ясі, рибі, яйцях, бобах, квасолі, сочевиці і сої;
· Треонін міститься у молочних продуктах та яйцях, у помірних кількостях - у горіхах і бобах;
· Триптофан міститься у вівсі, бананах, сушених фініках, арахісі, кунжуті, кедрових горіхах, молоці, йогурті, сирі, рибі, курці, індичці, м'ясі;
· Фенілаланін міститься у яловичині, курячому м'ясі, рибі, соєвих бобах, яйцях, сирі, молоці. Також є складовою частиною синтетичного цукрозамінника - аспартаму, котрий активно використовується в харчовій промисловості.