Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Вміст незамінних амінокислот у їжі

Рівні організації білкової молекули

Первинна

Вторинна

 

Третинна

Четвертинна

· Аргінін міститься у насінні гарбуза, свинині, яловичині, арахісі, кунжуті, йогурті, швейцарському сирі;

· Валін міститься у зернових, м'ясі, грибах, молочних продуктах, арахісі, сої;

· Гістидин міститься у тунці, лососі, свинячій вирізці, яловичому філе, курячих грудках, соєвих бобах, арахісі, сочевиці;

· Ізолейцин міститься у мигдалі, кеш'ю, курячому м'ясі, турецькому горосі (нут), яйцях, рибі, сочевиці, печінці, м'ясі, житі, у більшості насіння, сої;

· Лейцин міститься у м'ясі, рибі, бурому рисі, сочевиці, горіхах, більшості насіння;

· Лізин міститься у рибі, м'ясі, молочних продуктах, пшениці, горіхах;

· Метіонін міститься у молоці, м'ясі, рибі, яйцях, бобах, квасолі, сочевиці і сої;

· Треонін міститься у молочних продуктах та яйцях, у помірних кількостях - у горіхах і бобах;

· Триптофан міститься у вівсі, бананах, сушених фініках, арахісі, кунжуті, кедрових горіхах, молоці, йогурті, сирі, рибі, курці, індичці, м'ясі;

· Фенілаланін міститься у яловичині, курячому м'ясі, рибі, соєвих бобах, яйцях, сирі, молоці. Також є складовою частиною синтетичного цукрозамінника - аспартаму, котрий активно використовується в харчовій промисловості.

·

Амфотерність амінокислот

 

Визначення ізоелектричної точки білків

 

 


Читайте також:

  1. Азоновмістні органічні сполуки.
  2. Білки – це високомолекулярні органічні біополімери, мономерами яких є амінокислоти.
  3. БІОСИНТЕЗ АМІНОКИСЛОТ
  4. Біотехнологічне виробництво незамінних амінокислот
  5. Введення даних до клітинок і редагування їх вмісту.
  6. ВИДИ НАВІЮВАНЬ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ЇХ ВМІСТУ
  7. Визначення вмісту вологи і сухих речовин.
  8. Визначення вмісту загального та білкового азоту за методом Кьєльдаля
  9. Визначення вмісту калій перманганату в розчині.
  10. Вміст в латексі полімерної фази
  11. Вміст водяної пари в атмосфері.
  12. Вміст жирів у харчових продуктах




Переглядів: 989

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема: Етапи і процедури СА | Паралельне проектування

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.056 сек.