Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ДОДАТОК В

Таблиця 2 – Схема посіву компонентів

Таблиця 3 Схема посіву готової продукції

Найменування продукту НД на продукт Показники згідно НД НД на методи випробувань Підготовка проб Визначення мікробіологічних показників
МАФАМ, КУО в 1 г/ см³, не більше Кількість продукту (г/ см³), в якому не допускається Плісняві гриби та дріжджі КУО в 1 г/см³, не більше МАФАМ БГКП (коліформи) Плісняві гриби та дріжджі
БГКП (коліформи) Патогенні мікроорганізми, у т.ч сальмонели
Майонез ГОСТ 3004.1-93   0,01 Дріжджі 1 х 10³. Плісняві гриби 10 ГОСТ 9225-84, ГОСТ 10444.12-88 Нейтралізувати розчином двовуглекислого натрію з масовою часткою 10% рН (7±0.1), 10 см³ + 90 см³ фіз. розчину або ПСР розвед. (1 х 10‾¹). Готувати розведення (1 х 10‾²)   1 см³ з(1 х 10‾²) в пробірку з 5.0 см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год) 1см³продукту і 1см³ з розведення (1х10‾¹) глибинним методом у 2 чашки з середовищем Сабура 25˚С-120 год, попередні підрачування- 72 год
Групи маргарнів: бутербродні ТУУ 18.560-2001     0.01     Дріжджі 1х10³ Плісняві гриби 1х10² ГОСТ 9225-84   ГОСТ 104444.12-88   10г+90см³ фіз. роз-ну або ПСР(розведення1х10‾¹). Готувати розведення 1х10‾²     1см³ з (1х10‾²) в пробірку з 5.0 см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48) год     1см³ продукту і 1 см³ розведення(1х10‾¹) глибинним методом у 2 чашки з середовищем Сабуро 25˚С-120 год, попередні підрахування-72 год  
у тому числі для приготування крему   5х10^4 0.01 Дріжджі 1х10². Плісняві гриби 5х10 ГОСТ 9225-84 ГОСТ 104444.12-88 10г+90см³ фіз. роз-ну або ПСР розвед(1х10‾¹)ю готувати розведення (1х10‾²-1х10‾4) По 1 см³ з розведень(1х10‾¹-1х10‾4) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С-72 год 1см³ з (1х10‾²) в пробірку з 5,0 см³ середовище Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48год) 1 см³ продукту і 1см³ розведення (1х10‾¹) глибинним методом у 2 чашки з середовищем Сабуро 25˚С(120 год),попередні підрахування 72 год
Столові     0,01 Дріжджі 1х10³ Плісняві гриби 1х10² ГОСТ 9225-84 ГОСТ 104444.12-88 10г+90см³ фіз. роз-ну або ПСР розвед(1х10‾¹)ю готувати розведення (1х10‾²)   1см³ з (1х10‾²) в пробірку з 5,0 см³ середовище Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48год) 1 см³ продукту і 1см³ розведення (1х10‾¹) глибинним методом у 2 чашки з середовищем Сабуро 25˚С(120 год),попередні підрахування 72 год
Для промислової переробки     0,01 Дріжджі 5х10³ Плісняві гриби 1х10² ГОСТ 9225-84 ГОСТ 104444.12-88 10г+90см³ фіз. роз-ну або ПСР розвед(1х10‾¹)ю готувати розведення (1х10‾²-1х10‾³)   1см³ з (1х10‾³) в пробірку з 5,0 см³ середовище Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48год)  
                       

Почато «___» ___________ 200_ р. Закінчено «___» __________200_ р.

 

№ п/п Дата Найменування поживного середовища Кількість Серія, контроль препаратів, з яких виготовлено середовище рН Результат контролю Дата. Підпис
  приготування контролю

 

 

РОБОЧИЙ ЖУРНАЛ КОНТРОЛЮ РОБОТИ ПАРОВОГОЬ СТЕРИЛІЗАТОРА(АВТОКЛАВА)(ФОРМА 9)

 

Почато «___» ___________ 200_ р. Закінчено «___» __________200_ р.

 

Реєстраційний № Дата Найменування матеріалу, стерилізація/знезараження Ємкість Термін стерилізації Режим роботи Контрольний тест Підпис
Початок (год) Кінець (год) Тиск кгс/см² температура термотест Хімічний тест

 


ДОДАТОК Б (обов’язковий)

СХЕМА ПОСІВУ ОСНОВНИХ ВИДІВ СИРОВИНИ

 

Таблиця 1-схема посіву основних видів сировини

Найменування продукту НД на продукт Показники згідно НД НД на методи випробувань Підготовка проб Визначення мікробіологічних показників
МАФАМ, КУО в 1г/см³, не більше Кількість продукту (г/см³), в якому не допускається Плісняві гриби та дріжджі КУО в 1 г/см³, не більше МАФАМ БГКП (коліформи) Плісняві гриби та дріжджі
БГКП (коліформи) Патогенні мікроорганізми, у т.ч сальмонели
Молоко коров׳яче ГОСТ 13264-88 5х105       ГОСТ 9225-84 10см³+90см³фіз. розчну (розведення 1х10‾¹). Готувати розведення(1х10‾²-1х10‾4) По 1см³ з розведень (1х10‾³1х10‾5) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48 год)  
Молоко коров’яче пастеризоване(у флягах та цистернах) ДСТУ 2661-94 МБТ 5061-89 2х105 0.1   ГОСТ 9225-84 10см³+90см³фіз. розчну (розведення 1х10‾¹). Готувати розведення(1х10‾²-1х10‾4) По 1см³ з розведень (1х10‾³1х10‾5) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48 год)  
Молоко коров’яче сухе(знежирене) ГОСТ 10970-87 1х105 0,1   ГОСТ 9225-84 10г+90см³ фіз.. розчину або ПСР підігріти до 45˚С(розведення 1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾¹-1х10‾4) По 1см³ з розведень (1х10‾³1х10‾5) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48 год  
Молоко коров’яче сухе(незбиране): вищий гат 1 гатунок ГОСТ 4495-87     МБТ 5061-89     5х104 7х104     0,1 0,1       ГОСТ 9225-84 10г+90см³ фіз.. розчину або ПСР підігріти до 45˚С(розведення 1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾¹-1х10‾4) По 1см³ з розведень (1х10‾³1х10‾5) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48 год  
Вершкі сухі Вищого ґатунку 1гатунку ГОСТ 1349-85     5х104   7х104     0,1   0,1         ГОСТ 9225-84 10г+90см³ фіз.. розчину або ПСР підігріти до 45˚С(розведення 1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾¹-1х10‾4) По 1см³ з розведень (1х10‾³1х10‾5) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48 год  
Масло коров’яче вершкове ГОСТ 37-91 МБТ 5061-89 1х105(для солодко - вершкового) 0,01   ГОСТ 9225-84 10г розтопленого на водяній бані продукту за температури не більше 45˚С+90см³ фіз. розчину або ПСР, підігрітих до 45˚С- розведення(1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾²- 10‾4) Тільки для солодко-вершкового масла по 1см³ з розведень(1х10‾²- 10‾4) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48 год  
Продукти яєчні * ГОСТ 30363-96   0,1   ГОСТ 2858-82 10г+90см³ ПСР розведення(1х10‾¹)   1см³ з19(1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ серед-ща Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С(24-48 год)  
Закваска рідка на чистих культурах МБТ 5061-89 Відсутність сторонніх мікроорганізмів 10,0 100,0   ГОСТ 9225-84 Нейтралізація двовуглекислим натрієм з масовою часткою 10% до рН (7±0,1) 10г продукту Мікроскопія мазку 10см³ продукту в колбу з 40-50 см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-46 год)  
Закваска суха(сублімаційне сушіння) МБТ 5061-89 50,0 50,0 50,0   ГОСТ 9225-84 Нейтралізація двовуглекислим натрієм з масовою часткою 10% до рН (7±0,1) 10г +90см³ ПСР підігрітого до 45˚С збовтувати 5 хв розведення (1х10‾¹) Мікроскопія мазку з розведення (1х10‾¹) 10см³ продукту в колбу з 40-50 см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-46 год)  
Цукор - пісок ДСТУ 2316-93 1х10³       ГОСТ 26968-86 10г+90см³ стерильної води, збовтувати не менше 3-5 хв розведення (1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾¹-1х10‾4) По 1см³ з розведенням (1х10‾¹, 1х10‾²) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год)    
Какао - порошок ГОСТ 108-76 5х104 0,01 Плісняві гриби 1х10² ГОСТ 26972-86 10г+90см³ ПСР збовтувати 3-5 хвилин – розведення (1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾²-1х10‾4) По 1см³ з розведенням (1х10‾¹, 1х10‾4) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾²) в пробірку з 5,0 см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год) 1см³ з розведення 1х10‾¹-1х10‾², глибинним методом у 2 чашки з середовищем Сабуро 25˚С(120 год) попер. Перерахунок72 год
Гірчичний порошок ДСТУ 1829-98 3х105 0,01     ГОСТ 26972-86 10г+90см³ фіз.. розчину збовтувати не менше 5 хв розведення (1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾²-1х10‾³) По 1см³ з розведенням (1х10‾¹, 1х10‾³) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾²) в пробірку з 5,0 см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год)  
Ізоляти, концентрати та гідролізати рослинних білків(боби сої, насіння соняшника) -концентрат соєвого білка текстурований МБТ 5061-89   1х105   0,1     ГОСТ 9225-84   10г+90см³ ПСР збовтувати 3-5 хвилин розведення (1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾²-1х10‾4)   По 1см³ з розведенням (1х10‾¹, 1х10‾4) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год)   1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0 см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год)  
-гідролізат білковий ферментативний із соєвої сировини   1х10³ 1,0     10г+90см³ ПСР збовтувати 3-5 хвилин розведення (1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾²) По 1см³ з розведенням (1х10‾¹, 1х10‾²) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год) 10 см³ з розвед (1х10‾¹) в колбу з 40-50 см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год)  
Концентрати молочні стабілізовані МБТ 5061-89 5х104 0,1   ГОСТ 9225-84 10г+90см³ ПСР збовтувати 3-5 хвилин розведення (1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾²-1х10‾4) По 1см³ з розведенням (1х10‾¹, 1х10‾4) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год)  
Концентрат сироватний білковий, одержаний методом ультрафільтрації та електродіалізу МБТ 5061-89 5х104 1,0   ГОСТ 9225-84 10г+90см³ ПСР збовтувати 3-5 хвилин розведення (1х10‾¹). Готувати розведення (1х10‾²-1х10‾4) По 1см³ з розведенням (1х10‾¹, 1х10‾4) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год) 10 см³ з розвед (1х10‾¹) в колбу з 40-50 см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год)  
Казеїн кислотний харчовий сухий МБТ 5061-89   0,1   ГОСТ 9225-84 10г+90см³ ПСР розвед (1х10‾¹). Нейтралізація розчином двовуглекислого натрію з мас часткою 10% до рН (7±1)   1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год)  
Казеїн харчовий комбінований ** МБТ 5061-89 7,5х104 0,1   ГОСТ 9225-84 10г+90см³ ПСР розвед (1х10‾¹). Готувати розвед (1х10‾²-1х10‾4) По 1см³ з розведенням (1х10‾¹, 1х10‾4) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год)  
Прянощі та спеції *** МБТ 5061-89 5х105- 1х106 0,01 Плісняві гриби 1х10³   10г+90см³ ПСР розвед (1х10‾¹). Готувати розвед (1х10‾²-1х10‾5) По 1см³ з розведенням (1х10‾³, 1х10‾5) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾²) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год) 1см³ з розведення 1х10‾¹-1х10‾², залити у 2 чашки з середовищем Сабуро 25˚С(120 год) попер. Перерахунок72 год
                       

 


Найменування продукту НД на продукт Показники згідно НД НД на методи випробувань Підготовка проб Визначення мікробіологічних показників  
МАФАМ, КУО в 1г/см³ не більше Кількість продукту, (г/см³), в якому не допускається Плісняві гриби та дріжджі КУО в 1г/см³, не більше МАФАМ БГКП (коліформи) Плісняві гриби та дріжджі  
БГКП (коліформи) Патогенні мікроорганізми, у т.ч Сальмонели  
Цукровий сироп   5х10²       ГОСТ 26968-86 10см³+90см³ стерильної води – розведення (1х10‾¹) 1см³ продукту і 1см³ розведення (1х10‾¹) у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год)      
Молоко коров’яче після пастеризатора     10,0     ГОСТ 9225-84     10 см³ з розвед (1х10‾¹) в колбу з 40-50 см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год)    
Молоко коров’яче пастеризоване ДСТУ 2661-94 МБТ 5061-89 2х105 0,1   ГОСТ 9225-84 10см³+90см³ фіз. розчину хлористого натра (1х10‾¹). Готувати розвед (1х10‾²-1х10‾4) По 1 см³з розвед (1х10‾¹-1х10‾4)у 2 чашки Петрі глибинним методом на середовище, 30˚С(72 год) 1см³ з (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год)  
Зквашене мрлоко     0,01   ГОСТ 9225-84 Нейтралізувати розчином двовуглекислого натрію з мас часткою 10% 10см³+90см³ фіз. розчину – розвед (1х10‾¹). Готувати розвед (1х10‾²)   1см³ (1х10‾¹) в пробірку з 5,0см³ середовища Кесслер з лактозою та поплавком 37˚С (24-48 год)  

Примітка: * Бактерії р. Proteus згідно з МБТ № 5061-89 не допускаються в 0,1 г яєчних продуктів. Визначення р. Proteus проводити згідно з ГОСТ 28560-90

** Згідно МБТ № 5061-89 сульфітредукуючі клостридії (КУО/г) не більше 200. Їх визначення проводити згідно з ГОСТ 9958-81

*** Згідно з МБТ № 5061-89 сульфітредукуючі клостридії в 0,01 г не допускаються.



Читайте також:

  1. ДОДАТОК
  2. Додаток
  3. Додаток
  4. Додаток
  5. Додаток
  6. Додаток 1
  7. Додаток 1
  8. Додаток 1.
  9. Додаток 1. Традиційне українське житло
  10. Додаток 11. Способи кріплення мотузки до опори
  11. Додаток 2
  12. Додаток 2




Переглядів: 848

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Визначення цукролітичних властивостей мікроорганізмів | Теоретична інформатика

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.013 сек.