МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Вовнова продуктивністьМ’ясна продуктивність М’ясна продуктивність зумовлена закономірностями утворення м’язової, жирової та кісткової тканини організму. Білок м’яса характеризується високою повноцінністю він легко засвоюється організмом. М’ясну продуктивність тварин оцінюють за зовнішніми ознаками, а також за даними забою. Прижиттєво м’ясні якості тварин оцінюють за типом будови тіла та вгодованості. Після забою м’ясну продуктивність визначають за абсолютними (маса туші, маса внутрішнього жиру, маса субпродуктів) та відносними показниками – такими як забійний вихід, вихід туші. Про м’ясну продуктивність забитої тварини судять по туші. Масу туші (без крові, голови, хвоста, нижніх відділів кінцівок, шкури, внутрішніх органів) з внутрішнім жиром називають забійною масою. Забійний вихід – відношення забійної маси до живої маси тварини перед забоєм, виражене в %. Живу масу визначають зважуванням або за промірами користуючись спеціальною таблицею. Забійний вихід у с.-г. тварин коливається від 35 до 70%. Якість м’яса оцінюють за морфологічними і хімічними показниками. До оцінки входять також витрати корму на одиницю приросту. Крім цього визначають товщину жиру на поверхні туші; у свиней товщину шпику та площу м’язового вічка. Важливим показником м’ясної продуктивності є співвідношення в туші м’якоті і кісток. При оцінці м’ясної продуктивності враховують їх скоростиглість – здатність досягати високих м'ясних кондицій у більш ранньому віці. Вовна– це волосяний покрив тварини, який використовується для виготовлення тканин, пряжі і виробів з неї. Вовну отримують від овець, кіз, верблюдів. Смушок– це шкура ягняти 1-2 добового віку з волосяним покривом у вигляді завитків. Смушки отримують від ягнят каракульської, сокільської, решетилівської порід. Овчина– шкура знята з дорослої вівці, яку використовують для пошиття хутрових виробів. Продуктивність овець визначають за настригом немитої і виходом чистої вовни. Вихід чистої вовни – відношення митої до немитої. У овець тонкорунних порід становить 25-50 %, у напівтонкорунних 55-65 %, у грубововних та напівгрубововних - 70-90%. Враховують якість вовни, її тонину. У кіз пухових порід вовнову продуктивність оцінюють за кількістю начісуваного від них пуху, у ангорських кіз з однорідною білою вовною – за її настригом і довжиною. Смушки оцінюють за кольором, формою і розміром завитка та за розміром шкурки. Якість овчини оцінюють за її теплозахисними властивостями, легкістю та розмірами. Хутрові якості шкурок кролів визначають за довжиною волосся, його забарвленням, розміром шкурки та міцністю міздри. Читайте також:
|
||||||||
|