Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Поняття про технологічний режим

Під режимом системи розуміють вихід і якість продуктів, що здобуваються, характерних даній системі (ДСТУ2209-93).

Вибір режиму системи технологічного процесу залежить від структурно-механічних властивостей зерна (вологості, твердості, скловидності тощо); технічної характеристики робочих органів вальцьових верстатів (діаметра вальців, колової швидкості вальців, числа рифлів та їх взаємного розташування, співвідношення колових швидкостей вальців, величини зазору між вальцями, розмірів отворів сит в просіюючих машинах, навантаження на них та інших факторів).

Враховуючи те, що технічна характеристика робочих органів вальцьових верстатів переважно постійна, основну увагу слід приділяти факторам, які змінюються, тобто на структурно-механічні властивості зерна. Недооцінка цих властивостей призводить до зменшення виходу, погіршення якості борошна, збільшення витрат електроенергії на 1 тонну готової продукції.

Технологічний режим характеризується загальним і частковим добутком продукту.

Загальний добуток продукту являє собою величину проходової фракції крізь певний номер сита (ДСТУ 2209-93). Тобто це співвідношення маси продуктів, які отримано на драній системі проходом через сито визначеного номеру і направлених на інші операції та процеси, до маси зерна, яке надходить на І др.с., або до навантаження на дану систему, виражене у відсотках.

Частковий добуток продукту – це величина фракції продукту обмежена за крупністю розмірами отворів двох різних сит (ДСТУ 2209-93). Тобто це співвідношення маси певної фракції продукту подрібнення зерна, отриманої з даної системи і направленої на інші операції та процеси, до маси зерна, що надійшло на І др.с., або до навантаження на дану систему, виражене у відсотках.

 

В обох випадках враховують величину недосіву, що міститься у продукті, який надійшов у вальцьовий верстат даної системи.

На борошномельних заводах також розрізняють низький та високий режими помелу.

При низькому режимі зазор між вальцями малий.

Високий режим, навпаки, характеризується більшим робочим зазором між вальцями у порівнянні з низьким режимом.

При високому режимі на драних системах отримують велику кількість якісної крупки з переважно високим вмістом ендосперму і мало борошна, а при низькому – невелику кількість якісної крупки і більше борошна.

Суттєвий вплив на режими помелу здійснюють наступні фактори:

кількість систем;

кінематичні параметри вальців;

геометричні параметри вальців;

розподіл вальцьової лінії;

розподіл просіюючої поверхні;

питомі навантаження на вальцьову лінію та просіюючу поверхню.


Читайте також:

  1. II. Поняття соціального процесу.
  2. Q6 розраховують тільки при нестаціонарному режимі
  3. V. Поняття та ознаки (характеристики) злочинності
  4. А/. Поняття про судовий процес.
  5. Адміністративний проступок: поняття, ознаки, види.
  6. Адміністративний устрій та окупаційний режим в Україні під час війни 1941-1945 рр
  7. Адміністративні провадження: поняття, класифікація, стадії
  8. Акти застосування юридичних норм: поняття, ознаки, види.
  9. Аналіз ступеня вільності механізму. Наведемо визначення механізму, враховуючи нові поняття.
  10. АРХІВНЕ ОПИСУВАННЯ: ПОНЯТТЯ, ВИДИ, ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ
  11. Аудиторські докази: поняття та процедури отримання
  12. Базове поняття земле оціночної діяльності.




Переглядів: 2204

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Баланс борошна | Принципи управління за А. Файолем

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.