Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Складання плану розставляння столів

При організації дипломатичного прийому, який розрахований на декілька десятків або сотень чоловік доцільно ретельно продумати розставляння столів і визначити місця для гостей.

Якщо прийом проводиться в орендованому приміщенні, наприклад в банкетному залі ресторану, то персонал ресторану, зважаючи на специфіку своєї роботи, запропонує найбільш ефективне і одночасно зручне розставляння банкетних столів.

В той же час, необхідно враховувати, що в невеликому залі безрозсудно влаштовувати прийоми для великого числа гостей, а невелика кількість запрошених себе відчуватиме незатишно у великому, просторому залі.

Що вважати дуже великим або дуже малим залом для
дипломатичного прийому? Строгих норм на це немає, але вважається
що оптимальним буде розрахунок - не менше 10м2 на людину, включаючи і місце за столом.

Якщо прийом розрахований на велике число гостей
необхідно поклопотатися про те, як їх розсадити, і про те, як довести інформацію про це до запрошених.

Столи для розсадження гостей можуть бути поставлені в приміщенні різним чином:

 

1. Столи поставлені в приміщенні у формі букви «П».

 

Рисунок 1 – Схема розставляння столів у формі букви «П»

 

Ця форма переважна для банкетів, коли присутньо від 40 до 120 осіб. Почесним гостям відводять місця в президії. Це найкоротша сторона столу.

 

2. Столи поставлені в приміщенні у формі букви «Ш».

Рисунок 2 – Схема розставляння столів у формі букви «Ш»

Цю форму столу використовують для прийомів, де присутні від 50 до 150 гостей. Головна частина столу йде паралельно довгій стіні залу і знаходиться напроти вхідних дверей.

 

 

3. Столи поставлені в приміщенні у формі букви «Т».

Рисунок 3 – Схема розставляння столів у формі букви «Т»

Такий варіант зручний для банкетів, де присутні від 30 до 50 чоловік. Для такого планування підійде невеликий зал. Почесним гостям відводять місце в центрі столу президії «обличчям» до інших гостей.

 

4. Столи, що стоять окремо.

Рисунок 4 – Схема розставляння столів, що стоять окремо

Відстань між краєм столу і стіною не має бути менше 1 м, оскільки повинна утворитися доріжка шириною не менше 60 см, тоді гості зможуть зручно сісти, а офіціанти спокійно їх обслуговувати. Довжина президії банкетного столу не повинна перевищувати 8 м. Якщо треба, аби вона була довша, в її середині залишають відстань, достатню для того, щоб розминулися дві люди.

Довжина банкетного столу визначається кількістю гостей і відстанню, яку слід залишити між стільцями.


Читайте також:

  1. II. Вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  2. Абстрактна модель оптимального планування виробництва
  3. Алгоритм відшукання оптимального плану.
  4. Алгоритм знаходження оптимального плану
  5. Алгоритм знаходження початкового опорного плану
  6. Алгоритм планування податкових платежів. Вибір оптимального варіанту оподаткування та сплати податків.
  7. Аналіз та планування витрат організації на професійне навчання персоналу
  8. Аналіз факторів і причин відхилень від плану введення виробничих потужностей і основних фондів
  9. Архітектурно- планувальні заходи по поліпшенню стану міського середовища .Аналіз циклу життя споруди
  10. Бар’єри стратегічного планування та заходи щодо їх подолання
  11. Бізнес-план як один із головних інструментів редакційного планування
  12. Бізнес-планування




Переглядів: 715

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Складання списку запрошених осіб і розсилка запрошень | Складання меню та сервіровка столу

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.01 сек.