МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Зовнішні дефектиНеправильна форма хліба. Такий дефект від неправильного формування і розробки. Тому потрібно перевірити і відрегулювати роботу тістоділильних машин. Відставання скоринки спричинено необережним поводженням з гарячим хлібом при вивантаженні з печі, укладанням його в два або більше рядів, зайвою кількістю води в тісті або занадто густим, але моложавим тістом. Бліда бокова скоринка з вм'ятинами у подового хліба. Під час завантаження в піч тістових заготовок не витримується відстань між ними або формами. Верхня скоринка формового хліба дуже вигнута й підірвана з одного або двох боків. Подовий хліб має шароподібну форму з боковими підривами. Такий дефект спричинений недостатнім вистоюванням тіста перед випіканням. Підгоріла скоринка, а м'якушка не пропечена. Це результат занадто високої температури склепіння печі, від чого швидко утворюється верхня скоринка і підгорає, а м'якушка залишається непропеченою. Скоринка матова, сірувата, іноді з тріщинами. Причина - відсутність пари в пекарній камері. Щоб уникнути цього дефекту, потрібно зволожити камеру. Невеликі тріщини на поверхні хліба. Спричиняє їх завітрювання тіста під час вистоювання. Для цього необхідно запобігати протягам і вистоювати тісто в спеціальних камерах. Бліда скоринка, хліб важкий, м'якушка недосить пропечена, липка. Дефект від недостатньої тривалості випікання при нормальній температурі в пекарній камері або надміру щільному розміщенні тістових заготовок на поді та колисках. Потрібно збільшити тривалість випікання і відрегулювати щільність посадки. Дефекти смаку й запаху Гіркий присмак хліба. Найчастіше це результат того, що хліб спечений з неякісного борошна й домішок полину. Прогірклий жир також надає буханцям гіркого присмаку. Пересолений хліб. Як правило, м'якушка і пористість такого хліба грубі. Це ознака порушення рецептури дозування солі. Прісний хліб. У таких буханців тонка підгоріла скоринка, вкрита бульбашками, а пористість недорозвинена. Скоринка може відставати від м'якушки. Прісний хліб - це невиброджене, моложаве тісто. Затхлий запах хліба - результат зіпсованого борошна. Сторонній запах. Спричиняє його наявність у борошні домішок полину та гірчака. Хрустіння на зубах при розжовуванні свідчить про вміст у борошні мінеральних домішок (піску, землі). Така сировина для переробки непридатна. Підвищена кислотність хліба (кислий смак і запах), утворюється внаслідок занадто тривалого бродіння опари й тіста. Читайте також:
|
||||||||
|