МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Основні етапи медичної експертизи продовольства у польових умовахΙ етап: - зібрання інформації та санітарне обстеження продовольчого об’єкта на місці (продовольчого складу, пункту харчування, трофейних харчових продуктів, заготовок на місці); - індикація тари, і продовольства на зараження отруйними речовинами за допомогою приладу хімічної розвідки медико-ветеринарного ПХР-МВ (рис. 1) та радіоактивними речовинами за допомогою рентгенометра-радіометра польового ДП-5А, ДП-5В (рис. 2); - оцінка органолептичних ознак якості та псування продуктів (крім смаку); - обґрунтування і оформлення попереднього експертного висновку.
Рис. 1. Прилад хімічної розвідки медико-ветеринарний ПХР–МВ (1 – ручний насос; 2 – металева коробка; 3 – ремінь; 4 – склянка для сухоповітряної екстракції та аналізу продуктів; 5 – індикаторні трубки у паперових касетах; 6 – склянки для проби води; 7 – хімічні реактиви у касеті із тканини; 8 – кришка) Рис. 2. Рентгенометр-радіометр польовий ДП–5А (1 – зонд; 2 – кабель; 3 – перемикач піддіапазонів; 4 – тумблер підсвіту шкали; 5 - мікроамперметр; 6 – радіоактивний препарат стронцій-90; 7 – регулятор “режим”; 8 – кнопка; 9 – головні телефони)
Інструкції щодо роботи з приладом ПХР–МВ і ДП–5А та визначення органолептичних і санітарно-хімічних показників якості і псування харчових продуктів наведені в додатках 4, 5, та 6. Варіанти попереднього експертного висновку можуть мати наступний характер: а) продукт придатний до вживання без обмежень; б) продукт непридатний до вживання і підлягає знищенню; в) продукт сумнівної якості, потребує лабораторної експертизи.
ΙΙ етап: - відбір проб продуктів сумнівної якості (не менше 10 зразків з кожної партії продовольства) для проведення бактеріологічного та санітарно-хімічного аналізу (додаток 2 і 3; - пакування проб та оформлення супроводжувальних документів; - транспортування проб до лабораторії.
ΙΙΙ етап: Проведення лабораторних досліджень: - санітарно-токсикологічне дослідження, за допомогою медичної польової хімічної лабораторії МПХЛ–54 (в санепідлабораторії дивізії), токсикологічної лабораторії ЛТ (в СЕЗ армії); - санітарно-бактеріологічне та вірусологічне дослідження за допомогою комплектів “Лабораторія бактеріологічна ЛБ” та “Лабораторія вірусологічна ЛВ”; - радіометричне дослідження, за допомогою радіометричної лабораторії в укладках РЛУ–2 (рис. 3); - санітарно-хімічне і органолептичне дослідження, за допомогою лабораторії гігієнічної військової ЛГ–1 або основної ЛГ–2 (додаток 7).
Рис. 3. Радіометрична лабораторія в укладках РЛУ-2 у розгорнутому положенні (1 – стіл з ящиків укладки та похідної меблі; 2 – дошка обробна; 3 – фарфорові ступки з пестиками для приготування однорідної маси проби; 4 – ящик для розтирання проб (настільний бокс); 5 – прес для виготовлення кювет з фольги; 6 – перелічувальна установка ДП–100-М; 7 – свинцевий домік; 8 – торцевий лічильник; 9 – стійка (етажерка) для препаратів торцевого лічильника)
Читайте також:
|
||||||||
|