Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Тема 11. Менеджмент якості як фундамент підгрунття щодо забезпечення конкурентоспроможності підприємства

Якість як економічна категорія і об’єкт управління. Поняття категорії якості з філософської, соціальної, технічної, правової, економічної позиції та відповідно стандартів. Поняття "забезпечення якості", "управління якістю", "коло якості". Об’єкт якості. «Петля якості» продукції у системі організації якості. Етапи процесу «створення якості». Піраміда якості. Сучасне управління.

Методи управління якістю, контроль якості, значення стандартизації. Класичні і "нові" методи управління якістю. Методи статистичного вибіркового приймального контролю. Методи статистичного регулювання якості технологічних процесів. Інструменти контролю якості: діаграма Парето (Pareto Diagram), причинно-наслідкова діаграма (діаграма Ісікави) (Cause and Effect Diagram), гістограма (Histogram), метод контрольних карт (Control Chart), діаграма розсіювання (розкидання) (Scatter Diagram), діаграма розшарування (Stratification), контрольний листок. Поняття контролю якості продукції. Основні стадії контролю якості продукції. Система контролю якості продукції. Технічний контроль якості та мета його проведення. Вимоги до організації технічного контролю якості. Об’єкти технічного контролю. Класифікація видів контролю якості. Програма аудиту якості системи. Поняття стандартизації та її види. Поняття стандарту. Види стандартів. Державна і галузева (відомча) служби стандартизації. Категорії нормативних документів зі стандартизації відповідно до державної системи стандартизації.

Системне управління якістю і конкурентоспроможністю: Японські системи, європейські концепції забезпечення якості, система TQM.Провідні школи менеджменту: японська, американська та європейська. Спрямованість шкіл менеджменту. «Загальне управління якістю» (Total Quality Management – TQM). Розвиток систем якості в СРСР. Основні елементи на яких ґрунтується концепція TQM. Суть системи TQM. Ідеологія TQM. Основні принципи, на яких базується стратегія TQM. Порівняння значень показників японських компаній.

Системи менеджменту якості. Поняття системи управління якістю. "Зірка якості". Інтегрований і міжфункціональний процеси управління якістю. Етапи в історії розвитку документованих систем якості, мотивації, навчання й партнерських відносин. Створення систем менеджменту. Мета створення інтегрованої системи менеджменту. Основна мета ISO. Стандарти ISO, вимоги яких покладені в основу систем менеджменту.

Сертифікація систем якості: поняття, етапи проведення. Поняття сертифікації. Обов'язкова та добровільна сертифікація. Схеми сертифікації третьою стороною. Причини в потребі сертифікації. Позитивні сторони сертифікації на відповідність стандартам ISO 9000. Основні положення сертифікації УкрСЕПРО. Організаційна структура системи сертифікації УкрСЕПРО. Види діяльності системи УкрСЕПРО. Етапи процесу сертифікації систем якості. Терміни зберігання документації. Причини, що стримують поширення загальновизнаних в усьому світі сертифікатів на відповідність стандарту ISO 9001 серед українських підприємств.



Читайте також:

  1. H) інноваційний менеджмент – це сукупність організаційно-економічних методів управління всіма стадіями інноваційного процесу.
  2. I. Введення в розробку програмного забезпечення
  3. II.1 Програмне забезпечення
  4. III етап. Аналіз факторів, що визначають цінову політику підприємства.
  5. III. Етапи розробки програмного забезпечення
  6. IV група- показники надійності підприємства
  7. IV. Оцінка привабливості стратегічних зон господарювання підприємства на ринку.
  8. IІI розділ. Аналіз стану маркетингового середовища підприємства
  9. L2.T4/1.Переміщення твердих речовин по території хімічного підприємства.
  10. Qзабезпечення виконання завдань кожним відділом.
  11. V розділ. Товарна політика підприємства
  12. WEB - сайт підприємства в Інтернет




Переглядів: 383

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема 10. Програми підвищення конкурентоспроможності підприємства | ТЕМИ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.019 сек.