Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Лабораторна робота 1

 

МЕТОДИ ЯКІСНОГО ТА КІЛЬКІСНОГО ВИЗНАЧЕННЯ CАХАРОЗИ

 

Мета роботи – опанувати методики визначення масової частки сахарози масовим та об¢ємним поляриметричними методами;

 

Теоретичні відомості

У рослинній сировині вуглеводи становлять 70…80 % масової частки сухих речовин. Основна маса вуглеводів – крохмаль і цукри, які і визначають цінність сировини. Вихід готового продукту і витрати сировини на його одержання значною мірою залежить від початкового вмісту в сировині крохмалю і цукрів [1].

Контроль технологічного процесу проводиться також за масовою часткою сахарози на різних стадіях виробництва:

– визначають масову частку сахарози в буряках, які надходять у виробництво;

– ступінь вилучення сахарози із стружки в процесі екстрагування і втрати сахарози в жомі;

– масову частку сахарози у рідких і густих напівпродуктах виробництва, в білому цукрі.

Для якісного і кількісного визначення різних видів вуглеводів розроблено багато методів. За принципом дії їх можна розбити на такі основні групи :

поляриметричні методи, що грунтуються на властивості вуглеводів обертати площину поляризацїї поляризованого світла;

хімічні методи, що грунтуються на здатності моносахаридів і деяких складніших полісахаридів, які містять в молекулі вільну альдегідну або кетонну групу, окиснюватись оксидами важких металів;

колориметричні методи, що грунтуються на здатності моносахаридів у кислому середовищі перетворюватися у фурфурол або оксиметилфурфурол, які з антроном і резорцином дають забарвлені сполуки;

ферментативні методи, що грунтуються на специфічності ферменту каталізувати тільки певну хімічну реакцію або розривати строго певний хімічний зв¢язок.

 



Читайте також:

  1. II. Будова доменної печі (ДП) і її робота
  2. II. Самостійна робота студентів.
  3. IV. ВИХОВНА РОБОТА В КЛАСІ
  4. IV. ІНДИВІДУАЛЬНА РОБОТА СТУДЕНТІВ.
  5. IV. Науково-дослідницька робота.
  6. IV. Практична робота.
  7. IV. Робота над темою уроку
  8. Qорганізаційне середовище, в якому виконується робота
  9. V. Робота з підручником
  10. V. Робота з підручником. с. 59-60
  11. V. Робота з програмою «Виконавець Восьминіжка»
  12. V. Робота з програмою «Виконавець Садівник».




Переглядів: 356

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ ЛАБОРАТОРНИХ РОБІТ | Поляриметричний метод визначення сахарози

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.013 сек.