Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Визначення критеріїв подібності для проведення гідродинамічних розрахунків

Режим руху рідини в загальному випадку залежить від швидкості і густини рідини. Комплекс величин, які характеризують режим руху рідини називається критерієм або числом Рейнольдса (Re) і визначається за формулою

(5.9.1)

де ρ – щільність рідини, кг/м3;

– середня швидкість потоку рідини, м/с;

– еквівалентний діаметр потоку, м;

μ – динамічна густина рідини, кг/(м·с);

γ – питома вага рідини, Н/м3;

– кінематична густина, м2/с;

– витрати рідини, м3/с;

= 3,14.

При переміщенні рідини в каналах пластинчатого теплообмінного апарата процес теплообміну залежить від режиму руху рідини і характеру переносу тепла від холодоносія до теплоносія.

Комплекс величин, які характеризують процес теплопереносу, називають критерієм або числом Нуссельта (Nu).

Цей критерій для процесу перенесення тепла від молока (теплоносій) до води (холодоносій) визначається за формулами Ю.В. Краснокутського /5.9.1/:

при зазорі між пластинами 1,1 мм.

(5.9.2)

при зазорі між пластинами 1,4 мм.

 

(5.9 3)

За формулою Ю.М. Ковальова при зазорі між пластинами 4,1 мм

(5.9.4)

В приведених формулах (5.9.2), (5.9.3), (5.9.4)

– критерій Прандтля при середній температурі рідини;

– критерій Прандтля для молока;

– критерій Прандтля для води;

– критерій Прандтля при температурі граничного шару.

Критерій Прандтля в загальному випадку визначається за формулою

( 5.9.5)

де – коефіцієнт густини рідин, Па·с;

ġ– прискорення земного тяжіння; ġ = 9,81 м/с2;

– середня питома теплоємкість рідини, Дж/(кг оС)

λ– коефіцієнт теплопровідності, Вт/(м оС).

В технічних розрахунках для спрощення можна приймати: при нагріванні рідини , при охолодженні .

Критерії (числа) Прандтля для рідини (молоко, вода) і для різних температур можна знайти по таблицям довідника (додаток 5.9.1)

Розрахунки технологічних параметрів пластинчатих теплообмінних апаратів рекомендується виконувати за формулами Н.В. Барановського / 5.9.2/


Читайте також:

  1. B. Тип, структура, зміст уроку і методика його проведення.
  2. CMM. Визначення моделі зрілості.
  3. I визначення впливу окремих факторів
  4. I. Метод єдиної подібності.
  5. II. Визначення мети запровадження конкретної ВЕЗ з ураху­ванням її виду.
  6. II. Вимоги безпеки під час проведення практичних занять у кабінеті (лабораторії) біології загальноосвітнього навчального закладу
  7. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  8. II. Організація і проведення спортивних походів
  9. III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. Ocнoвнi визначення здоров'я
  11. S Визначення оптимального темпу роботи з урахуванням динаміки наростання втоми.
  12. VI. Оформлення маршрутної документації на проведення туристичних походів та експедицій




Переглядів: 835

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Розрахунок технологічних параметрів пластинчатих теплообмінних апаратів для пастеризації і охолодження молока | Розрахунок технологічних параметрів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.088 сек.