Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Вивчення ботанічних сортів та оцінка якості ягід

Завдання 1. За муляжами, малюнками, каталогами вивчити товарознавчу характеристику районованих і перспективних ботанічних сортів ягід: винограду, смородини, аґрусу, малини, суниці, полуниці.

Коротку характеристику сортів ягід дають за схемою прикладу ампелографічних сортів винограду (табл. 3.34).

Таблиця 3.34

Ампе-логра- фіч- ний сорт ви­ногра­ду Тер­мін дозрі­вання Фор­ма ягід Роз­мір і щіль­ність ягід Тов­щина шкір­ки ягід Ко­лір ягід Масо­ва частка саха- рів, % Масо­ва частка вітамі нів, мг% Дегус­тацій­на оцін­ка, балів Тран- спорта- бель- ність При­зна­чення сорту
                     

Завдання 2. Вивчити хвороби і пошкодження ягід (табл. 3.35).

 

 

Таблиіія 3.35

Вид хвороби або по­шкодження Збудник хвороби або по­шкодження Характерні ознаки хвороби або по­шкодження Заходи боротьби із хворобою або із пошкодженням Допускається стандартом або не допускається, кількість
         

 

Завдання 3. Вивчити якість партії ягід за стандартом.

Вивчити вимоги до якості і правила відбору проби та приймання партії ягід. Визначають ампелографічний сорт винограду, його групу, призначення і товарний сорт. Середню пробу, відібраної від партії

винограду, сортують- за якістю на І і II товарний сорт. У кожному сорті визначають кількість відсотків ягід: нецілих грон, відпалих, тріснутих, загнилих та розчавлених ягід.

Результати дослідження записують до табл. 3.36.

Таблиця 3.36

Показники якості Характеристика і норма для товарних сортів Відхилення від норми
за стандартом зразка
І сорту ГІ сорту
         

 

На оснобі даних дослідження зробити висновок щодо якості партії ягід, що надійшла для реалізації.

 

 

Контрольні питання

 

1. Класифікація ягід.

2. Особливості хімічного складу ягід.

3. Товарознавча характеристика помологічних сортів ягід.

4. Вимоги до якості ягід.

5. Хвороби і пошкодження ягід.

6. Зберігання ягід.

 

 


Читайте також:

  1. Cтатистичне вивчення причин розлучень.
  2. II. Вивчення нового матеріалу
  3. II. Вивчення нового матеріалу
  4. II. Вивчення нового матеріалу
  5. II. Вивчення нового матеріалу.
  6. II. Вивчення нового матеріалу.
  7. II. Вивчення нового матеріалу.
  8. II. Вивчення нового матеріалу.
  9. II. Вивчення нового матеріалу.
  10. II. Вивчення нового матеріалу.
  11. II. Вивчення нового матеріалу.
  12. II. Вивчення нового матеріалу.




Переглядів: 539

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Вивчення помологічних сортів та оцінка якості кісточкових плодів | Вивчення асортименту та оцінка якості плодовиж і овочевих консервів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.