Визначити структуру земельного фонду та землезабезпеченість(таблиця 1)
Методика виконання завдання:
Структура земельних угідь (Су) визначається як відношення окремих видів земельних угідь до загальної площі:
де По – площа окремого виду земельних угідь, га
Пз – площа землі загальна, га
Структура сільськогосподарських угідь (Сс) визначається як процентне відношення окремих складових цих угідь (рілля, пасовищ, сіножатей, багаторічних насаджень) до їх загальної площі:
де Пс – площа окремих складових сільгоспугідь, га
П – загальна площа сільгоспугідь, га
Землезабезпеченість(Зз) визначається як відношення площі сільгоспугідь або рілля до середньорічної чисельності працівників, зайнятих у підприємстві.
Таблиця 2
Склад і структура посівних площ
Показники
Площа, га
Структура, %
Відхилення (+,-), га
Варіанти
базовий
заданий
базовий
заданий
1. Площа ріллі
х
х
2. Посівна площа (3+4+5+6+7)
3. Зернові і зернобобові культури (без кукурудзи на зерно)
57,6
4. Кукурудза на зерно
4,0
5. Соняшник
15,4
6. Овочі
1,5
7. Кормові культури – всього
із них :
21,5
- багаторічні трави
7,1
- однорічні трави
3,7
- кукурудза на зелений корм та силос
10,2
- інші кормові культури
0,5
8. Пар (1-2)
-
Дані для розрахунку таблиці 2 беруть з таблиці 4 завдання 2.1.