Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Вітамінізація борошна

За умовами ведення технологічного процесу на борошномельних заводах сортового помелу проходить розділення периферійної частини зерна та ендосперму. Біологічна природа зерна така, що основна кількість біологічно активних речовин – вітамінів, мікроелементів міститься в периферійних частинах зерна. Тому борошно високих сортів містить малу кількість вітамінів, необхідність штучного введення вітамінів в борошно високих сортів стає очевидною [6].

Вітамінізація борошна вищого і першого сорту здійснюється шляхом введення синтетичних вітамінів в наступних масових частках: В1– 0,4 мг; В2 – 0,4 мг; РР – 2,0 мг в 100 г борошна.

Технологічна схема введення вітамінів у борошно наведена на рис. 4.19. Спочатку готують вітамінний концентрат. Для цього у змішувач-розтирач вітамінів вводять одночасно розрахункову кількість вітамінів В1, В2, РР і борошна і проводять змішування [6].

Підготовлений концентрат вітамінів змішують із борошном. Цю суміш називають попередньою. На третьому етапі попередню суміш вітамінів і борошна дозують об’ємним або ваговим способом у певному співвідношенні, яка потім змішується з потоком борошна в порційному змішувачі. Вміст введених вітамінів у борошно визначається хімічним шляхом за допомогою інструментальних методів аналізу [6].

Рис. 4.19. Схема вітамінізації пшеничного хлібопекарського борошна вищого та першого сорту:

1 – ваги для зважування вітамінів; 2 – установки для одержання вітамінного концентрату і попередньої вітамінної суміші; 3 – бункери для попередньої вітамінної суміші; 4 – бункери для сортів борошна; 5 – дозатори для попередньої вітамінної суміші; 6 – дозатори для борошна; 7 – апарат для змішування попередньої вітамінної суміші та борошна.

 


Читайте також:

  1. Баланс борошна
  2. Вироби з борошна
  3. Вітамінізація борошна
  4. Інтегральний скор борошна ЕСО
  5. Органолептичні, фізико-хімічні та функціональні властивості соєвого борошна ЕСО
  6. Показники якості борошна
  7. Сила борошна
  8. Сортовий помел борошна
  9. Страви з борошна
  10. Управління виходом і якістю борошна і висівок
  11. УПРАВЛІННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИМИ ПРОЦЕСАМИ ВИРОБНИЦТВА БОРОШНА




Переглядів: 1377

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Формування сортів борошна і контроль готової продукції | Особливості помелу зерна пшениці на комплектному високопродуктивному обладнанні

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.