Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Практична робота

Задача

Задача

Загальна вартість матеріалів 1850 грн, в т.ч. борошно 885 грн, масло 560 грн, ТЗВ - ?

За звітний період відбулись наступні господарські операції:

- Надійшло борошно на суму 1025 грн

- Надійшло масло на суму 690 грн

- Витрати на доставку 145 грн

- Витрачено за місяць борошна на 1280 грн

- Витрачено масла на 890 грн

Визначити залишок матеріалів та ТЗВ на кінець місяця.

Показник Борошно Масло Всього запаси (без ТЗВ) ТЗВ (транспорно-заготівельні витрати)
Залишок на початок        
Надходження        
Всього (залишок і надходження)        
% ТЗВ        
Вибуття        
Залишок на кінець        

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Загальна вартість матеріалів 1662 грн, в т.ч. борошно 101 кг по ціні 4,55грн без ПДВ за кг, цукор 80 кг на суму 800 грн без ПДВ, масло 4кг на суму 100 грн без ПДВ, ТЗВ - ?

За звітний період відбулись наступні господарські операції:

  1. Від фірми “Зоря” надійшло борошно 36 кг по ціні 4,8 грн за кг в т.ч. ПДВ
  2. Від фірми “Зоря” надійшло масло 9 кг по ціні 36,6 грн за кг в т.ч. ПДВ
  3. За доставку матеріалів від фірми “Авто” прийнято рахунок до оплати на суму 96,36 грн в т.ч. ПДВ
  4. Від оптової бази надійшло масло 14 кг по ціні 48,24 грн за кг в т.ч. ПДВ
  5. Від оптової бази надійшов цукор 16 кг по ціні 18,00 грн за кг в т.ч. ПДВ
  6. Витрати на відрядження експедитора, що супроводжував доставку матеріалів – 56,00 грн
  7. Протягом місяця списано на виробництво:

- борошно – 64 кг

- цукор – 74 кг

- масло 17 кг

- ТЗВ - ?

Визначити залишок матеріалів на кінець місяця по аналітичним рахункам та синтетичному рахунку 201 “Сировина та матеріали”. На підприємстві викристовується метод середньозваженої собівартості періодичної системи. Скласти бухгалтерські проводки.

 

Показники Борошно (201.1) Цукор (201.2) Масло (201.3) Всього ТЗВ (201ТЗВ)
Кількість Сума Кількість Сума Кількість Сума
Залишок на початок                
Надходження     Всього надійшло                
               
               
Всього (залишок і надходження)                
% ТЗВ                
Вибуття                
Залишок на кінець                

 

Розрахунок ТЗВ:

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Борошно

Дата Надходження Витрачання
Кількість (кг) Ціна (грн) Сума (грн) кількість (кг) Ціна Сума
Залишок на початок            
Надходження            
Витрачання            
Разом залишок та надходження            
Залишок на кінець            

 


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Розрахунок середньозваженої ціни борошна

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Цукор

Дата Надходження Витрачання
Кількість (кг) Ціна (грн) Сума (грн) кількість (кг) Ціна Сума
Залишок на початок            
Надходження            
Витрачання            
Разом залишок та надходження            
Залишок на кінець            

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Розрахунок середньозваженої ціни цукру

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Масло

Дата Надходження Витрачання
Кількість (кг) Ціна (грн) Сума (грн) кількість (кг) Ціна Сума
Залишок на початок            
Надходження            
Витрачання            
Разом залишок та надходження            
Залишок на кінець            

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Розрахунок середньозваженої ціни масла

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

     
               

 

     
               

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Тема: "Облік виробничих запасів"

Мета: Закріпити набуті навики з відображення в обліку операцій із запасами, із обчислення ТЗВ та застосування різних методів оціник запасів при вибутті

Варіант №__ (робота над помилками)

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Показники Борошно (201.1) Масло (201.2) Всього ТЗВ (201ТЗВ)
Кількість Сума Кількість Сума
Залишок на початок            
Надходження     Всього надійшло            
           
           
Всього (залишок і надходження)            
% ТЗВ            
Вибуття            
Залишок на кінець            

 

Розрахунок ТЗВ:

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Борошно

Дата Надходження Витрачання
Кількість (кг) Ціна (грн) Сума (грн) кількість (кг) Ціна Сума
Залишок на початок            
Надходження            
             
Витрачання            
Разом залишок та надходження            
Залишок на кінець            

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Масло

Дата Надходження Витрачання
Кількість (кг) Ціна (грн) Сума (грн) кількість (кг) Ціна Сума
Залишок на початок            
Надходження            
             
Витрачання            
Разом залишок та надходження            
Залишок на кінець            

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

     
               
Зміст господарської операції Сума Д К

 


Читайте також:

  1. II. Будова доменної печі (ДП) і її робота
  2. III. Практична частина.
  3. IV. Практична робота.
  4. IV. Практична частина
  5. VI. Домашня робота.
  6. VI. Практична робота .
  7. VI. Практична робота .
  8. VI. Практична робота.
  9. VI. Практична робота.
  10. VI. Практична робота.
  11. VI. Практична робота.
  12. VI. Практична робота.




Переглядів: 587

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Облік товарів | Є впевненість, що в результаті операції відбудеться збільшення економічних вигод підприємства, а витрати, пов’язані з цією операцією, можуть бути достовірно визначені.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.007 сек.