МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Упаковування і зберігання в’ялених та сушених рибних товарівУпаковування товарів. В’ялену рибу упаковують в ящики дощані і з гофрованого картону граничною масою продукту 30 кг; крім цієї тари використовують також кошики плетені з лози граничною масою 30 кг; рогожні кулі, лляні і льоно-джуто-кенафні мішки граничною масою 40 кг; пачки з картону і пакети з плівкових матеріалів граничною масою продукту 30 кг. Для місцевої реалізації допускається упаковувати в’ялену рибу в ящики з гофрованого картону граничною масою продукту 12 кг, в інвентарну тару граничною масою 30 кг і в паперові багатошарові мішки граничною масою продукту 25 кг. Ящики повинні мати на торцях по 2-3 щілини діаметром 25-30 мм, пачки з картону - по 2 щілини діаметром 10-12 мм. Пакети з полімерних матеріалів також повинні мати щілини. Перед укладанням в’яленої риби в ящики іх вистилають зсередини, крім торців,обгортковим папером; допускається упаковування риби без обгорткового паперу. В’ялену рибу укладають у тару (крім мішків і кулів) рядами, а дрібну - на-сипом. У мішки і кулі в’ялену рибу укладають зв’язками, маса яких не повинна бути більшою від 1 кг, насипом або поштучно. Споживчою тарою для в’яленої риби служать пачки із картону і пакети плівчасті граничною масою продукту 1 кг. Останні повинні мати перфорацію. Для місцевої реалізації можуть бути використані плівчасті пакети без перфорації. Вони повинні бути термозварені або скріплені затискувачем чи закриті іншим способом, який забезпечує збереження продукту. Пакети і пачки з продукцією упаковують в ящики дерев’яні або із гофрованого картону граничною масою продукту 30 кг. У кожну одиницю транспортної і споживчої тари укладають в’ялену рибу одного найменування, однієї розмірної групи, одного виду розбирання і сорту. В’ялений дріб’язок 1-ї, 2-ї і 3-ї груп укладають без поділу за найменуваннями. В кожній одиниці упаковки допускається наявність для риби океанічного промислу до 10% риб (за рахунком) менше встановленої мінімальної довжини або маси, для інших риб не більше 2%. Дощані ящики з в’яленою рибою повинні бути забиті, а для іногороднього перевезення, крім того, на торцях скріплені стальною стрічкою або дротом. Ящики з гофрованого картону склеюють клеєвою стрічкою на паперовій основі або поліетиленовою стрічкою з липким шаром, обтягують стальною стрічкою чи дротом. Мішки і кулі зашивають нитками. При поштучному укладанні в’яленої риби в мішки ії обв’язують навхрест шнурком або іншими матеріалами. Кошики з лози закривають кришкою або рогожою і зашивають шпагатом. В’ялені баликові вироби упаковують і маркують так, як і баликові вироби холодного копчення. Упаковування сухих рибних товарів має свої особливості. Рибу холодного способу висушування упаковують у тюки граничною масою продукту 50 кг, які обшивають тканиниою і обтягують дротом. З цією метою використовують також сухотарні бочки місткістю до 100 л, дощані та картонні ящики. Солоно-сушену рибу гарячого висушування упаковують в ящики граничною масою продукту 16 кг, в картонні коробки - до 1 кг, в інвентарну тару, які вистилають обгортковим папером. Рибу сублімаційного висушування упаковують під вакумом і в інертному газі в жерстяні або алюмінієві банки, різні синтетичні плівки, що забезпечують паро-, повітро- і світлонепроникність з подальшим укладанням їх в ящики. Візигу упаковують в ящики масою 20 кг; подрібнену - в картонні коробки до 0,5 кг. Ящики для упаковування сухих рибних товарів повинні бути чистими, сухими, зі щілинами на торцях, вистелені обгортковим папером або пергаментом. Зберігання товарів. В’ялені і сухі рибні товари зберігають у сухих, добре вентильованих і затемнених приміщеннях при понижених температурах. Відносна вологість повітря в складському приміщенні повинна бути в межах 70-80%. В’ялену рибу з масовою часткою жиру менш як 10% зберігають при температурі не вище від 20 оС, в добре вентильованих і захищених від сонячних променів приміщеннях. Спинку, черевну частину і поздовжні половини, пласт і напівпласт , а також рибу з масовою часткою жиру більше від 10% зберігають при температурі 0 ... -8оС. Температура при зберіганні нерозібраної в’яленої риби, яка упакована в пакети з полімерних матеріалів без вакууму, повинна бути 0 ...-2оС. Відносна вологість повітря при зберіганні в’яленої риби передбачена в межах 75-80%. Строки зберігання в’яленої риби залежать від виду риби, способу розбирання, температури і відносної вологості повітря. Ці строки не повинні пере-вищувати 2 міс з дня виготовлення продукту. В’ялені баликові вироби зберігають при таких умовах і в такі строки, як і вироби з риб холодного способу копчення. Строки зберігання підв’ялених (провісних) баликових виробів при температурі 0 ... -5оС не повинні перевищувати 10 діб, а підв’ялених провісних скумбрії і ставриди - 4 доби. Солено-сушені рибні товари при температурі 8-10оС і відносній вологості повітря 70-75% можна зберігати до 8-9 міс. Рибу сублімаційної сушки в герметичній тарі при температурі не вище від 25оС можна зберігати до двох років.
Контрольні завдання і запитання Суть консервування риби в’яленням і висушуванням. Споживні властивості в’ялених і сушених рибних товарів. Які фактори впливають на формування споживних властивостей в’ялених і сушених рибних товарів? Які фактори впливають на формування асортименту в’ялених і сушених рибних товарів? Класифікація і асортимент в’ялених і сушених рибних товарів. Вимоги стандартів до якості в’ялених і сушених рибних товарів. Дефекти в’ялених і сушених рибних товарів. Тара і пакувальні матеріали, які використовуються для в’ялених і сушених рибних товарів. Умови і строки зберігання в’ялених і сушених рибних товарів. Читайте також:
|
||||||||
|