Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Первинна (холодна) обробка харчових продуктів

Первинну обробку харчових продуктів проводять в овочевому і м'ясо-рибному цехах. Необхідно максимально зберігати харчову цінність продуктів і запобігати обсіменінню мікроорганізмами напівфабрикатів, які виготовляються. Важливе значення має механізація процесів первинної обробки харчових продуктів.

Овочевий цех обладнують картоплечистками, овочерізками, столами для оброблення овочів, ванною для миття з проточною водою, ванною для зберігання картоплі та стелажами. Тривале зберігання очищених овочів у воді здійснюють із таким розрахунком, щоб максимально скороти­ти термін зберігання очищених овочів у цеху до теплової обробки.

У м'ясо-рибному цеху проводять обробку м'яса і риби. Морожене м'ясо розморожують великими відрубами у підвішеному стані. Бажано, щоб розморожування проводилось за температури не вище ніж 8-10°С, В таких умовах м'ясо прогрівається рівномірно, втрата м'ясного соку є мінімальною, мікрофлора не розмножується.

Перед розробленням м'ясо обливають проточною водою, що знижує його обсіменіння на 90-95%. М'ясо рубають на дерев'яній колоді, яку потім очищують ножем від залишків м'яса, добре промивають гарячою водою, просушують і посипають сіллю. Розбирають м'ясо на столі, оббитому суцільними листами сталі, із використанням дошок, які призначені для розбирання певних видів продуктів.

Розроблення сирого, вареного м’яса і риби проводять на окремих столах. Для окремої обробки продуктів застосовують гладенько вистругані і маркіровані (СМ – сире м’ясо, ВМ – варене м’ясо) дошки. Особливу увагу звертають на чистоту рук персоналу та гігієнічний стан обладнання. Готові напівфабрикати терміново направляють на теплову обробку або короткочасно розміщують у холодильній шафі. Під час виготовлення фаршу виникають особливо сприятливі умови для розповсюдження мікроорганізмів із поверхні м’яса по всій подрібненій масі, а також для їх розмноження. Внаслідок цього особливо чистими необхідно зберігати м’ясорубки та інше обладнання, з яким контактує фарш. Вироби із фаршу повинні проходити термічну обробку терміново.


Читайте також:

  1. II. Обробка результатів
  2. Аналіз процесу і продуктів діяльності.
  3. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  4. Аналітична обробка інформації вузлами інформаційно-аналітичної функціональної підсистеми МОЗ України і питань НС.
  5. Асиміляція харчових інгредієнтів, мікрофлори товстої кишки.
  6. Баланс основних продуктів харчування в Україні, тис. т
  7. Безпека при заготівлі та приготуванні кормів (подрібнення, теплова, хімічна обробка).
  8. Біологічна безпека харчової сировини і продуктів
  9. Біохімічні зміни компонентів молока при приготуванні кисло-молочних продуктів
  10. Будова тканин м’яса і м’ясних продуктів
  11. Бухгалтерська обробка документів.
  12. Введення інформації в ЕОМ та її обробка




Переглядів: 3687

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Гігієнічні вимоги до транспортування і зберігання продуктів | Теплова обробка харчових продуктів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.