Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Хімічний склад кормів

Всі необхідні для життєдіяльності поживні речовини тварини одержують з кормами. Щоб оцінити корми за поживністю і перетравністю, організовують правильну годівлю тварин та вивчають хімічний склад кормів.

До складу кормів входять вода та суха речовина. Води в різних кормах міститься від 5 до 95%. У соковитих кормах її 60-95%, у молоці – 87-93, у сіні, соломі­­­­­­, зерні – 10-17%. Чим більше води в кормах, тим менша їх поживність.

Після висушування корму при температурі 100-1050С, до постійної маси в ньому залишається суха речовина, яка складається з органічної (при спалюванні згоряє) і неорганічної (зола, бо та частина корму, яка лишається після повного згоряння).

Органічна частина корму, яка складається з азотистих речовин або сирого протеїну, входять білок і аміди (азотисті сполуки небілкового походження).

Оскільки протеїн використовується організмом при формуванні м’язової та інших тканин тіла, а також для утворення білків, молока, вовни, яєць тощо, вміст його в кормах при складанні раціонів має велике значення. Різні корми розрізняються за вмістом білка.

Аміди – азотисті речовини, які в шлунку жуйних за допомогою мікроорганізмів беруть участь в синтезі тваринного білка. Амідів багато в зеленій масі, силосі, сінажі, коренеплодах.


Читайте також:

  1. D-петля, що складається з 8–12 залишків, декілька з яких – дигідроуридинові.
  2. I. При підготовці до переговорів визначите склад делегації і її керівника.
  3. II. Анатомічний склад лімфатичної системи
  4. II. Вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  5. II. За зміною ступенів окиснення елементів, які входять до складу реагуючих речовин
  6. III Етап: Складання карти ризиків авіакомпанії й ранжирування виявлених ризиків
  7. III. Вимоги до учасників, складу груп і керівників туристських подорожей
  8. III. Вимоги до учасників, складу груп і керівників туристських подорожей
  9. Part A. Зовсім нескладний eтикет.етикет.
  10. VI. РАДІАЦІЙНИЙ, ХІМІЧНИЙ, БІОЛОГІЧНИЙ ЗАХИСТ
  11. А) Роздільне складання таблиць (За підручником Богдановича М.В.)
  12. Аварійно-рятувальні підрозділи Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, їх призначення і склад.




Переглядів: 719

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Лекція № 16 | Хімічний склад корму

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.014 сек.