150 г родзинок, 100 мл рому 150 г вершкового масла 100 г муки сіль, 3 ст. л. цукрової пудри 4 яйця 250 мл молока 4 ст. л. цукру 1 пакетик ванільного цукру 4 жовтки 500 г м'якого сиру 1 ч. л. тертої цедри
- Приготування страв із молока і молочних продуктів. Визначення їх якості, подавання до столу, споживання. Миття посуду.
Учні послідовно виконують приготування страв, дотримуючись ПБП, санітарно-гігієнічних вимог, акуратність під час приготування, сервірують стіл, прибирають за собою. Оцінюється працездатність, дружелюбність, дбайливе ставлення до продуктів харчування, своєчасне виконання страв.
Орієнтовний перелік страв:круп’яні каші (на воді чи з додаванням молока), відварені макаронні вироби, запіканки, сирники, молочні коктейлі, киселі тощо.
Систематизация та узагальнення знань учнiв з теми.
Д/завдання: скласти реферат за темою «Молоко та молочні продукти». Технологічну схему приготування запіканки, макаронних страв, чи вареників; розрахунок собівартості ( 3 реферата, 3 схеми, 3 розрахунка). Підготувати рецепт власно розроблений ( з молочних продуктів, або борошна), пошук інформації в журналах, засобами інтернет.