Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ЗАВДАННЯ ОЗНАЙОМЧОЇ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

МІНІСТЕРСТВО

 
 

АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

УКРАЇНИ

ДВНЗ «Херсонський

Державний аграрний

Університет»

Біолого – технологічний факультет


 

Херсон -2013


 

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

З проходження ознайомчої навчальної практики студентів І курсу біолого – технологічного факультету за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» за освітньо – кваліфікаційним рівнем «бакалавр» 6.090102 з навчальної дисципліни «Технологія машинного доїння»

 


УДК 636(075.8)

 

Розглянуто і рекомендовано методичною комісією біолого - технологічного факультету Херсонського державного аграрного університету

протокол № _ від _____________ 2013 року

 

Підготували: Нежлукченко Т.І., доктор с. – г наук, професор.,

Дєбров В.В., доктор с. – г наук, професор

Пентилюк С.І. кандидат с. – г. наук, професор

Карпенко О.В.., кандидат с. – г. наук, доцент

Ведмеденко О. В. кандидат с. – г. наук, доцент

 

Рецензент: доктор с. – г наук, професор Вовченко Б.О.

 

Нежлукченко Т.І., Дєбров В.В, Пентилюк С.І., Ведмеденко О. В., Карпенко О.В. Програма навчальної практики студента І –ІV курсу біолого – технологічного факультету за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр 6.090102. – Херсон. - Ред. Вид. Центр "Колос" ХДАУ. – 2010 -

 

УДК 636(075.8)

Нежлукченко Т.І., 2013

Дєбров В.В, 2013

Пентилюк С.І. 2013

Ведмеденко О. В, 2013

Карпенко О.В., 2013

 

 


ЗМІСТ

 

 

Завдання ознайомчої навчальної практики
Програма ознайомчої навчальної практики з навчальної дисципліни «Техніка машинного доїння»
Керівництво практикою
Звіту про проходження практики
Додатки

ЗАВДАННЯ ОЗНАЙОМЧОЇ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

 

1.Ознайомча навчальна практика має за мету ознайомлення студентів з технологічними процесами на фермах, із веденням первинного виробничо – зоотехнічного і племінного обліку, принципами визначення якості кормів і тваринницької продукції, їх зберігання та переробки.

2. Навчальна практика проводиться в господарствах південного регіону України з різною формою власності. Зокрема, це можуть бути селянські спілки, селянські кооперативи, товариства з обмеженою відповідальністю, фермерські господарства, експериментальні господарства вузів і науково-дослідних інститутів, птахофабрики та племптахо-репродуктори, племпідприємтсва і їх елевери з вирощування плідників, де вони працюють дублерами завідувачів ферм, бригадирів тваринництва, зоотехніків-селекціонерів, техніків з племінних записів, завідувачів пунктів штучного осіменіння тварин та інших категорій працівників тваринництва.

3. Керівництво виробничою практикою, як правило, здійснює викладач тієї кафедри, на якій студент проходив виробничу практику на третьому курсі. Викладач-керівник практики є також керівником дипломної роботи студента. Він видає студенту тему дипломної роботи або уточнює тему при видачі її раніше, розробляє програму збору матеріалу з теми дипломної роботи, надає відповідну консультацію, здійснює постійний контроль за збором матеріалу і виконанням програми проходження практики.

Безпосереднє керівництво виробничою практикою студента в господарстві здійснює головний зоотехнік господарства, що оформляється відповідним наказом керівника господарства. Керівник практики на місці організовує проведення практики, створюючи для цього відповідні виробничі умови, проводить інструктаж з техніки безпеки, надає студенту відповідні матеріали і документи племінного обліку, складає календарний план проходження практики.

4. Перед початком учбової практики проводиться інструктаж студентів по питанням охорони праці, техніки безпеки та виробничої санітарії. Інструктаж проводить спеціаліст господарства де проходить практика.

5. В період учбової практики студенти зобов’язані головним чином освоїти виробничі операції по кормовиробництвуству (сінокосіння, збирання зернових, силосування, приготування сінажу і т. д.) і по догляду і годівлі сільськогосподарських тварин.

6. Одночасно, за завданням кафедр зоології і ботаніки студенти виконують програми учбової предметної практики, сформовану кафедрами.

7. Студенті в період учбової практики ведуть щоденники, в які записують данні про характер та об’єм практики, методах її виконання. Щоденники перевіряються керівниками і здаються в деканат факультету. До закінчення практики студенти 1 курсу здають залік керівнику практики, причому залік проставляється у відомість і враховується під час призначення стипендії.


Читайте також:

  1. I. Постановка завдання статистичного дослідження
  2. II. Завдання на проект.
  3. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  4. V. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  5. V. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  6. V. Завдання.
  7. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  8. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  9. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  10. Vi. домашнє завдання
  11. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  12. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ




Переглядів: 720

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | ПРОГРАМА ОЗНАЙОМЧОЇ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ТЕХНІКА МАШИННОГО ДОЇННЯ»

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.013 сек.