Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Виробництво нових продуктів з океанічних риб.

Їх називають “морепродуктами”. Виробництво морепродуктів з риб пониженої цінності викликане недостатком тваринного білка. Для вирішення цього питання використовуються будь-які можливості. Так з’явилась технологія виробництва рибних білкових препаратів. Для цього

використовуються дрібні риби та риби із зниженою товарною цінністю.

Основні препарати : рибний білковий концентрат (РБК), гідролізат рибного білка (ГРБ), ізоляти рибного білка(ІРБ). Їх отримують екстракційним, біологічним та змішаним методами. При екстракційному методі використовуються розчинники (спирти, ефіри, бензин і т. і.). При цьому видаляють вологу, жир та жироподібні речовини. Залишається в основному білок, тому одержаний продукт називають РБК. Ферментаційний (біологічний) метод : рибну масу ферментують. Спочатку під впливом власних ферментів (протеоліз). Для цього підготовлений фарш видержують визначений час. В нього додають ферментні (мікробні) препарати (можна використовувати неочищені препарати пліснявих грибів аспергілів). Бажано додавати дріжджі, вони перешкоджають розвитку гнилісних мікробів. Одержується гідролізат рибного білка (ГРБ). Його можна одержувати змішаним способом : екстракція з застосування гідролізу мінеральними кислотами соляною, сірчаною.

Найбільш цінні за поживними властивостями ізоляти – ІРБ. Для їх одержання рибу (морематеріал) подрібнюють, перемішують з водою, відділяють білкову масу від кісток, луски на спеціальних сепараторах – ситах, осаджують білок у фугаті (при певному рН), відділяють білок центрифугами або на розпорошувальній сушарці.


Читайте також:

  1. Iv. закріплення нових знань і вмінь учнів
  2. IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
  3. IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
  4. IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
  5. IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
  6. IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
  7. IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
  8. IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
  9. IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
  10. IV. Оцінка вигідності залучення короткотермінових кредитів
  11. IV. Повідомлення теми та мети уроку V. Сприймання і засвоєння нових знань, умінь та навичок.
  12. V. Систематизація і узагальнення нових знань, умінь і навичок




Переглядів: 527

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Виробництво продуктів з океанічних риб. | Виробництво солоних, в’ялених та копчених продуктів з риб.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.