![]()
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Завдання
1. Підготувати мазки із проб солодковершкового і кисло-вершкового масла, зафарбувати їх за Грамом, замалювати мікрокартину.
Таблиця 1 – Оцінка якості вершків і масла за мікробіологічними показниками (за числом бактерій)
Таблиця 2 – Оцінювання якості вершків і масла за мікробіологічними показниками (за числом грибків)
Хід виконання роботи Для приготування мазків масло нагрівають у центрифужних пробірках на водяній бані при 70°С. Після цього центрифугують 10 хв. при частоті обертання 1500 об/хв. Верхній шар масла та білки зливають, а із осаду виготовляють мазки за загальноприйнятою методикою. Мазки фіксують сумішшю спирту і ефіру (1:1) або хлороформом, зафарбовують за Грамом та мікроскопують із використанням імерсійного об'єктиву. У свіжовиготовленому маслі виявляють молочнокислі стрептококи. В мазках із старого масла, крім молочнокислих стрептококів, зустрічаються дріжджі та мікроскопічні гриби.
Запитання для контролю знань 1. Як відбирають та готують проби масла для дослідження? 2. Які поживні середовища використовують для визначення загальної кількості мікробів, протеолітичних бактерій, дріжджів та пліснявих грибів у маслі? 3. За якими критеріями оцінюють якість масла?
ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 6
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|