Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Завдання

 

 

1. Підготувати мазки із проб солодковершкового і кисло-вершкового масла, зафарбувати їх за Грамом, замалювати мікрокартину.

 

 

Таблиця 1 – Оцінка якості вершків і масла за мікробіологічними показниками (за числом бактерій)

 

 

Продукт Загальна кількість бактерій Гнильні бактерії
Вершки після пастеризації До 100 100 – 1 000 1 000 – 5 000 Більше 5 000 – – – –
Вершки до внесення закваски (після визрівання)   До 1 000 1 000 – 10 000 10 000 –75 000 Більше 75 000 – – – –
Масло солодковершкове свіже До 10 000 10 000 – 100 000 100 000 – 1 000 000 Більше 100 0000 До 500 500 – 2 000 2000 – 20 000 Більше 20 000
Масло солодковершкове десятиденне До 500 000 500 000 – 1 000 000 1 000 000 – 5 000 000 Більше 5 000 000 До 5 000 5 000 – 10 000 10 000 – 50 000 Більше 50 000
Масло кисловершкове свіже Не обмежена " " " " " " До 500 500 – 2 000 2 000 – 20 000 Більше 20 000
Масло кисловершкове десятиденне Не обмежена " " " " " " До 5 000 5 000 – 10 000 10 000 – 50 000 Більше 50 000

 

 

Таблиця 2 – Оцінювання якості вершків і масла за мікробіологічними показниками (за числом грибків)

 

Продукт Мікроскопічні гриби Оцінка
Вершки після пасте­ризації – – – – Відмінно Добре Задовільно Незадовільно
Вершки до внесення закваски (після виз­рівання) – – – – Відмінно Добре Задовільно Незадовільно
Масло і солодко-вершкове свіже До 10 10 –100 Більше 100 Відмінно Добре Задовільно Незадовільно
Масло солодко-вершкове десятиден­не До 10 10 –100 Більше 100 Відмінно Добре Задовільно Незадовільно
Масло кисло-вершкове свіже До 10 10 – 100 Більше 100 Відмінно Добре Задовільно Незадовільно
Масло кисло-вершкове десятиден­не До 10 10 – 100 Більше 100 Відмінно Добре Задовільно Незадовільно

 

 

Хід виконання роботи

Для приготування мазків масло нагрівають у центрифужних пробірках на водяній бані при 70°С. Після цього центрифугують 10 хв. при частоті обертання 1500 об/хв. Верхній шар масла та білки зливають, а із осаду виготовляють мазки за загальноприйнятою методикою.

Мазки фіксують сумішшю спирту і ефіру (1:1) або хлороформом, зафарбовують за Грамом та мікроскопують із використанням імерсійного об'єктиву.

У свіжовиготовленому маслі виявляють молочнокислі стрептококи. В мазках із старого масла, крім молочнокислих стрептококів, зустрічаються дріжджі та мікроскопічні гриби.

 

Запитання для контролю знань

1. Як відбирають та готують проби масла для дослідження?

2. Які поживні середовища використовують для визначення загальної кількості мікробів, протеолітичних бактерій, дріжджів та пліснявих грибів у маслі?

3. За якими критеріями оцінюють якість масла?

 

 

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 6

 


Читайте також:

  1. I. Постановка завдання статистичного дослідження
  2. II. Завдання на проект.
  3. V. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  4. V. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  5. V. Завдання.
  6. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  7. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  8. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  9. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  10. Vi. домашнє завдання
  11. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  12. VI. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ




Переглядів: 343

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Мікробіологічне дослідження масла | Мікробіологічне дослідження кисломолочних продуктів і сиру

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.29 сек.