![]()
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Завдання
1. Визначити якість молока за характером згустків у пробі на бродіння і сичужно-бродильній пробі. 2. Провести мікроскопію мазків сиру на присутність молочнокислих бактерій. 3. Ознайомитися із мікрофлорою сирів і заквасок.
Хід виконання роботи
1. Проба на бродіння. У стерильні пробірки на 30-40 мл наливають молоко, закривають ватяними корками і ставлять у термостат або водяну баню при температурі 38°С. При використанні бані слід враховувати, що температура нагріву води повинна бути вища на 5-10°С Через 12 і 24 год. проводять спостереження, відмічаючи час згортання, запах, смак, кислотність (°Т). Молоко вважається доброякісним; якщо воно починає згортатися лише через 12 год. або й пізніше. Утворений згусток повинен бути без бульбашок газу і спучувань. Через 24 год. від початку бродіння проводять остаточну оцінку якості молока, використовуючи таблицю 3. 2. Сичужно-бродильна проба. У пробірку наливають 30 мл молока, додають до нього 1 мл сичужного ферменту, перемішують і витримують протягом 12 год. при температурі 38-40°С. Якісне молоко згортається протягом 20 хв., через 12 год. утворює однорідний щільний згусток із прозорою сироваткою. Отримані результати з огляду згустку порівнюють із даними із таблиці 2 і роблять висновок щодо якості молока. Розчин сичужного ферменту готують шляхом розчинення 0,05 г готового сичужного порошку в 10 мл теплої дистильованої води. 3. Мікробіологічне дослідження сиру. Для мікробіологічного дослідження сиру готують мазки з будь-якого твердого сиру наступним методом: здавлюють між двома предметними скельцями тонкий шматочок сиру, потім скельця роз'єднують. Мазок-відбиток на предметному скельці фіксують спиртом, знежирюють діетиловим ефіром, фарбують і розглядають під мікроскопом. Побачену картину замальовують.
Запитання для контролю знань
1. Описати порядок постановки проби на бродіння. 2. Які закваски використовують для приготування різних видів твердих сирів? 3. Як готується мазок із сиру для мікроскопування? 4. За якими показниками оцінюють якість сирого молока, що поступає для виготовлення твердого сиру?
ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 8 Вивчення патогенної мікрофлори та санітарно-мікробіологічний контроль обладнання, інвентарю, тари та рук робітників харчового виробництва Мета роботи: ознайомитися із основною патогенною мікрофлорою та її властивостями, а також з методами санітарно-мікробіологічного контролю технічного обладнання і рук працівників харчових виробництв. Прилади і матеріали: вата, дерев'яні палички, цупкий картон, ножиці, леза, пробірки, вода, чашки Петрі.
Читайте також:
|
||||||||
|