Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Мета теплової обробки продуктів

Санітарно-гігієнічна вимоги до теплової кулінарної обробки та виготовлення кремових виробів

Рис. 5.10. Щеплення за кору

а — живець без сідельця; б — живець з сідельцем; в – без розрізу кори (в мішок - 1); г — щеплення за кору з розрізом кори (2) і наступною обв’язкою

Для підщепи використовують 3-5-річні добре розвинені саджанці, які зрізають гострим ножем під кутом 40-45°. У щілину (мішок), яка утворюється при натисканні на верхню частину, підщепи вставляють живець з 2-3 бруньками і завдовжки 3-5 см, зрізаний від бруньки на клин (з одного боку через серцевину, а з протилежного – до камбію). Компоненти щільно обв’язують, а оголений зріз на підщепі обмазують садовим варом або пластиліном. На щеплення надягають захисний поліетиленовий пакет, який знімають через 2-4 тижні після приживлювання живця.

 

Щеплення у бічний надріз найчастіше застосовують у розсадниках для перещеплення підщеп (невдало окульованих дичок), а також для поповнення крон дерев. Найкращим строком щеплення є весна – водночас з початком сокоруху. Для цього на зрізаних на пень (12-15 см) дичках, ближче до кореневої шийки, під кутом 45° до осі роблять навскісний поздовжній розріз завдовжки 4–5 см і глибиною до 1/3-1/2 товщини пенька. У розріз вставляють живець з клиновидним зрізом і міцно обв’язують.

 

надання їжі добрих органолептичних властивостей;

збереження біологічної цінності;

знезаражування.


Читайте також:

  1. Аналіз процесу і продуктів діяльності.
  2. Бази даних як засіб зберігання й обробки інформації
  3. Баланс основних продуктів харчування в Україні, тис. т
  4. Біологічна безпека харчової сировини і продуктів
  5. Вибір режимів обробки заготовки різанням
  6. Виготовлення до обробки яєць
  7. Визначення послідовності обробки поверхонь заготовки
  8. Визначення реакції продуктів, кислотності і лужності.
  9. Вимоги до обробки кондитерських мішків
  10. Відображення операцій з обліку продуктів харчування у бухгалтерії бюджетних установ на синтетичних та аналітичних рахунках бухгалтерського обліку
  11. Вплив продуктів трансляції на розпад мРНК
  12. Джерела живлення установок електрохімічної обробки




Переглядів: 819

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Аблактування - щеплення зближенням двох кореневласних рослин. | Г а р я ч и й ц е х

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.